Zajos Dortmund-zászló miatt perel egy német házaspár

Vágólapra másolva!
2013.02.23. 15:23
null
Zászlókból nincs hiány a dortmundi Westfalenstadionban (Fotó: Action Images)
A hétvégén a Borussia Mönchengladbach otthonába látogató Borussia Dortmund szurkolói imádnak hatalmas sárga-fekete zászlókat lengetni, elég csak egy hazai BVB-mérkőzés alkalmával a Westfalenstadion déli lelátójára, a Südtribüne-re tekinteni. Az arénán kívül azonban – a jelek szerint legalábbis – nem mindenki nézi jó szemmel a klub színeiben pompázó lobogókat, ami extrém esetben akár egy bírósági per okozója is lehet.  

A német Der Western napilap úgy tudja, egy német házaspár jogi lépésre szánta el magát, mert elviselhetetlenül idegesíti őket a szomszéd kertjében lobogó Dortmund-relikvia.

A fő probléma a két méter széles és egy öt méter hosszú tartórúdra erősített zászlóval, hogy lobogásával folyamatos és idegesítő zajt csap, emiatt a perrel fenyegető házaspár képtelen a saját otthonában pihenni, vagy nyugodt körülmények között olvasni. Bevallásuk szerint a zászló színével semmi problémájuk nincs, panaszuk klubszimpátiától független. A 62 éves férj egyébként Duisburg-drukker, de a '70-es évek óta nem jár meccsekre.

Sascha Fligge, a BVB szóvivőjének elmondása szerint a klub nem kíván beleavatkozni a Dortmundtól 20 kilométerre, Hemmer városában élő szomszédok vitájába, annak ellenére sem, hogy a zajos zászlókat a klub webshopjából lehet beszerezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik