Visszakunyerálná csukáját a drukkerek által megkergetett focista

Vágólapra másolva!
2012.11.29. 13:15
Az elmúlt két évtized legnagyobb veresége után jól megkergették Szváziföld legjobb csapatát a dühös szurkolók. Az elhagyott cipő, azonban visszajár.

Jól figyeljenek, mert még copy paste-tel is csak egyszer írjuk le a neveket! Szóval a Mbabane Highlanders csapata 5–1-re kikapott a Malanti Chiefstől. Márpedig Szváziföld legsikeresebb, kvázi kirakat csapata 22 éve nem szaladt bele ekkora pofonba. A nagy sikerekhez szokott szurkolók pedig nem viselték jól a csapat alázását: a lefújás után alaposan megkergették a vesztes csapat játékosait.

Kész szerencse, hogy rendben van az erőnlét: így a lefújás után is tudtak sprintelni a fiúk (Forrás: mtnfootball.com)
Kész szerencse, hogy rendben van az erőnlét: így a lefújás után is tudtak sprintelni a fiúk (Forrás: mtnfootball.com)

Akik közül az egyik, jelesül a csapat csatára, Mfanufikile Ndzimandze még a góllövő (khm...) cipőjét is elhagyta az indokolt sietségben. A stoplis nélkül azonban nem lehet pályára lépni, azaz a támadó kénytelen volt a szurkolókhoz fordulni – idézi fel a történteket a Guardian a Times of Swaziland írására hivatkozva.

„A lefújás után a csapatbusz felé futottunk, mert a dühös drukkerek kergettek bennünket. Ekkor veszítettem el a cipőmet – szomorkodott a futballista. –Való igaz, mostanában nem mennek jól a dolgaink, de erről nem mi, játékosok tehetünk, hanem a klub vezetői" – hárította rutinosan a felelősséget a cipő nélkül maradt focista.

„Akármi is történt, az nem oldja meg a problémát, ha elveszik a cipőmet – világított rá egy kardinális kérdésre – adják vissza, hogy tudjak játszani!

Azonban a szurkolók elkeseredése is érthető: 12 bajnoki címűkkel a Hegylakók messze a dél-afrikai ország legsikeresebb klubja, azonban utoljára 2001-ben ünnepelhettek elsőséget. Azóta be kellett érniük két soványka Kupa- és három Szuperkupa-győzelemmel. Hiába, arrafelé is nagyok a szurkolói igények.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik