Tottenham-Krul 0-14: szuperhős védi a Newcastle kapuját?

Vágólapra másolva!
2013.11.11. 11:35
A Premier League 12. fordulójának vasárnapi játéknapján (ilyen-olyan formában) szinte az összes meccsen borult a papírforma. Kikapott a Spurs és a City, a Swansea otthon botlott az idegenben harmatos Stoke ellen és alig láttunk gólt a Man. United–Arsenal rangadón. A Tottenham–Newcastle mérkőzés kimenetelében főszerepet vállalt a vendégek holland kapusa, az élete formájában védő Tim Krul.

A 25 éves kapus a lövéssel 31-szer kísérletező észak-londoni nehéztüzérség (Soldado, Eriksen, Sigurdsson, Townsend) 14 kapura tartó lövését védte ki a kilencven perc során, ezzel hozzásegítve csapatát az 1–0-s sikerhez és igen értékes három ponthoz. A Premier League 2006–2007-es szezonja óta ez volt a kapott gól nélkül bemutatott legtöbb védés egy mérkőzésen az angol élvonalban.14 kapura tartó lövését védte ki a kilencven perc során, ezzel hozzásegítve csapatát az 1–0-s sikerhez és igen értékes három ponthoz. A Premier League 2006–2007-es szezonja óta ez volt a kapott gól nélkül bemutatott legtöbb védés egy mérkőzésen az angol élvonalban.

Tim Krul egy nagy védése a sok közül (Fotó: Action Images)
Tim Krul egy nagy védése a sok közül (Fotó: Action Images)

„Micsoda győzelem, a csapat és a szurkolók is kitettek magukért. Az egység és a küzdeni tudás sikere volt a mai” – írta Krul a mérkőzés után a Twitteren.

„Krul mai játéka volt a legjobb kapusteljesítmény, amit valaha láttam. Egyszerűen hihetetlen volt, ami művelt. Ő a legjobb holland kapus jelenleg, és ezt bizonyította is” – nyilatkozta a mérkőzést követően Alan Pardew, a Newcastle menedzsere, amivel vélhetően Louis van Gaal holland szövetségi kapitánynak is üzent, aki a világbajnoki selejtezőkön nem Krult, hanem a Swansea kapusát, Michel Vormot favorizálta.

14/14: a holland vasárnap lehúzta a rolót (Fotó: Action Images)
14/14: a holland vasárnap lehúzta a rolót (Fotó: Action Images)

KRUL ELKÉPESZTŐ TELJESÍTMÉNYE: LEGNAGYOBB VÉDÉSEI A TOTTENHAM ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik