Szívről, lélekből – Beck Monika futással segít magán és sorstársain

Vágólapra másolva!
2014.11.10. 13:01
null
A zsűri: Kriston Andrea, Dr. Gyarmati Andrea, Nagy Tímea, Dobó Kata, Beke Zsuzsa, Rácz Zsuzsa (fotó: aranyanyu.hu)
A Richter Aranyanyu Díj immár negyedik éve kutat fel, mutat be, és persze díjaz olyan segítő foglalkozású nőket, akik képesek a hét mindegyik napján bizonyítani kiválóságukat és különleges erejüket. Az idei jelöltek között akad olyan „aranyanyu-esélyes” is, aki a futás segítségével ad hitet, példát, erőt és persze célt a hozzá hasonlóan egészségügyi problémákkal küzdő embertársainak. Beck Monika, az egészségügyi szakdolgozók kategóriájának egyik jelöltje büszkén vallja, van élet a szívbetegség után is!  

Beck Monika gyermekkorában átesett egy szívműtéten, és már egészen fiatalon szívritmusszabályzót kapott. Betegségét hosszú éveken át titkolta – mert szégyellte. Néhány évvel ezelőtt azonban felkérték, hogy tartson előadásokat saját életének, tapasztalatainak bemutatásával az egészségügyben dolgozóknak és (főképp) a sorstársainak.

Ezzel pedig egy új korszak kezdődött Beck Monika életében.

Merthogy Monika a futásban találta meg azt a kikapcsolódási formát, amelyben örömét leli, és ahol újabb és újabb célokat tűzhet ki. A küzdelmeit és sikereit megosztotta a futótársadalommal, aminek hatására egyre többen követték, támogatták és biztatták. Egy éve megvalósította egyik nagy álmát, rajthoz állt, és két részletben teljesítette a bűvös huszonegy kilométert, azaz a félmaratoni versenyt. Ezt követően megkapta a Szív Futónagykövet Magyarország címet, melynek kapcsán létrehozott egy javarészt betegséggel élő, de egytől egyig gyógyulni vágyó emberekből álló futóközösséget. Ők a "szív bajnokai".

Az Országos Mentőszolgálatnál dolgozó Monika szeretné bebizonyítani, hogy nincs lehetetlen, van kiút, csak akarni kell. Fontosnak tartja a hitelességet: folyamatosan egyeztet orvosaival, tanácsaikat pedig megosztja a futótársakkal – mert nem csak kapni, adni is akar.

Most a szűkebb környezetén túl egy szélesebb réteg is megismerheti és elismerheti az amatőr futóként és profi segítségnyújtóként ténykedő Monikát, hiszen az egészségügyi szakdolgozók kategóriájában bekerült a 2014-es Richter Aranyanyu Díj négy jelöltje közé. A 2011 óta létező elismerést olyan segítő szakmákban dolgozó nőknek ítélik oda, akiknek bár nélkülözhetetlen a munkájuk, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben részesülnek. Idén három kategóriában (a már említett egészségügyi szakdolgozón kívül az orvosokat pedagógusokat díjazzák) és közel 400 jelölés érkezett, a döntőbe végül összesen tizenketten kerültek be. A kategóriák legjobbjait egy szakmai zsűri választja ki, viszont létezik egy közönségdíj is, amire november 16-ig lehet még szavazni az aranyanyu.hu weboldalon.

;
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik