Szakadt a dressz, villant a fenék – nem Guardioláé az első baleset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 15:52
Josep Guardiola szakadt nadrágban ünnepelhette csapata, a Bayern München továbbjutását a Bajnokok Ligájában. A katalán vezetőedzőt a Porto ellen 6–1-re megnyert mérkőzés második félidejében érte a ruházati baleset, persze nem ő volt az első a sporttörténelemben, akit kamerák kereszttüzében, nézők millióinak szeme láttára hozott kellemetlen helyzetbe a ruhája. Nézzünk néhány emlékezetes esetet!

A brit Gillian Cooke esete talán a legkínosabb. A brit sportolónő 2010-ben, a svájci bobvilágbajnokságon tapasztalhatta meg, milyen az, ha reped a ruha, bele a kamerába.

Gillian Cooke esete talán a legkínosabb. A brit sportolónő 2010-ben, a svájci bobvilágbajnokságon tapasztalhatta meg, milyen az, ha reped a ruha, bele a kamerába.

Az olimpiai bajnok amerikai úszó, Ricky Berens ruhája 2009-ben, Rómában szakadt szét verseny közben, a háta és a feneke is kilátszott. Ez nem gátolta meg abban, hogy társaival együtt kvalifikálja magát a 4x100 méteres gyorsúszás világbajnoki fináléjába.

Ricky Berens (Fotó: The Telegraph)
Ricky Berens (Fotó: The Telegraph)

Az olasz Flavia Zoccari szintén úszó, és szintén akció közben repedt szét a cáparuhája, azaz pontban a rajt előtt. Ő már nem tudta befejezni a versenyt, a baleset miatt lemaradt a 2009-es Mediterrán Játékok döntőjéről, amit szegény sírva vett tudomásul.

Flavia Zoccari (Fotó: Telegraph)
Flavia Zoccari (Fotó: Telegraph)
Flavia Zoccari (Fotó: Telegraph)
Flavia Zoccari (Fotó: Telegraph)

Jelena Jankovics teniszezőnő nem egy, hanem mindjárt két hasonló esettel is büszkélkedhet. A 2008-as Roland Garroson a pálya szélén cserélte le a nadrágját feketéről rózsaszínre, míg 2014-ben Montrealban a melltartója pattant el. A játékvezető nem vállalta a javítást, így egy néző segített.

Mi az, amivel José Mourinhónál is nehezebben küzd meg Arsene Wenger? Hát a kabátjával! Legyen az zseb vagy cipzár, Nike vagy Puma, a francia menedzsernek biztos, hogy meggyűlt már vele a baja.

Az amerikai futballban a védelem mindent elkövet, hogy megállítsa a támadókat. De arra talán Devin Hester, a Chicago Bears akkori elkapója sem számított, ami a Philadelphia Eagles elleni 2009-es mérkőzésen történt vele: a bokájáig húzták a nadrágját.

Hasonló eset történt Jon Cornish nadrágjával. Annyi különbséggel, hogy a Calgary Stampeders játékosa nem vette észre, hogy csak az alsónadrágját húzta fel, a nadrág maradt térdmagasságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik