Sébastien Loeb egy 600 lóerős géppel vág neki a Pikes Peaknek - galéria, videók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.15. 16:59
null
A Peugeot 208 T16, amivel Sébastien Loeb nekifut a hegynek - <a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('Sebastien_Loeb_indul_a_Pike_Peaken')">GALÉRIA!</a> (Fotók: Peugeot)
A rali világbajnokságon már csak „részmunkaidőben&quot; rajthoz álló kilencszeres bajnok legenda a hírhedt hegyi versenyen teszi magát próbára.

Sébastien Loeb az elmúlt évek szakmányban nyert rali világbajnoki címei után új kihívásokat keres magának: a Monte-Carlóban és Svédországban még rajthoz állt egy Citroën volánját tekerve, most viszont már egy új kalandra készül.

Június 30-án egy Peugeot 208 T16 autóval fog részt venni a világ legkeményebb hegyi versenysenyén, a Pikes Peak International Hill Climb futamon. A 600 lóerős géppel az „unlimited" kategóriában méreti meg magát, és rendkívül kíváncsiak vagyunk, mire megy a szakág profijai között.

Sébastien Loeb (Fotó: Action Images)
Sébastien Loeb (Fotó: Action Images)

A Peugeot 208 alapjaira épített autó a francia cég tervezői központjában készült, természetesen a Peugeot sport részlegének iránymutatásai alapján.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy részese lehetek ennek a kalandnak, ami különösen nagy kihívás volt számunkra, ugyanis nagyon kevés időnk jutott a tervezésre – idézi az autosport.com a főtervezőt, Michael Trouvét. - A Peugeot sport részlege nagyon sok hasznos információval látott el bennünket, ami a technikai részleteket illeti: ilyenek voltak az autó szélessége, a magassága, a tengelytávok, vagy éppen a motor elhelyezkedése. Ezekből kiindulva igyekeztünk valami egészen extrát kihozni a 208-asból."

Loebnek és a 208 T16-nak biztos, hogy nem lesz könnyű dolga: a coloradói Pikes Peaken a 2800 és 4300 méter tengerszint fölötti magasságban kijelölt 12.42 mérföld (kb. 19.988 km) hosszú pályán 156 kanyar teszi pokollá az indulók életét.

A futamot először 1916-ban rendezték meg: az akkori győztes, Rea Lentz egy Romano Demon típussal 20:55.6 perc alatt teljesítette a pályát. A tavalyi győztes, Rhys Millen (Hyundai Genesis Coupé) már 9:46.164 szekundum alatt száguldott végig – ez az aktuális abszolút rekord (a különböző gépek tucatnyi kategóriába sorolva mérkőznek meg egymással).

Készül a bajnok és az autó a nagy menetre (Forrás: youtube.com/AutoPeugeotFrance)

A Peugeot számára nem teljesen ismeretlen a terep: 1988-ban és 1989-ben is nyerni tudtak a 405 T16 jelzésű autóval. Előbbi siker igazi legendává nemesedett: a finn rali világbajnok, Ari Vatanen felkészülését, futamát és pályarekorddal elért győzelmét egy filmes stáb követte végig, a Climb Dance című alkotás pedig több fesztiválon is díjakat nyert.

Részlet a Climb Dance című filmből (Forrás: Youtube / Brian Borup)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik