Real vagy Barca? – Neymar nagy dilemmája

Vágólapra másolva!
2013.03.09. 17:32
null
Neymar Madridban is játszana, de a Barca stílusa közelebb áll hozzá (Fotó: Action Images)
Neymar, a brazil labdarúgás jelenleg legértékesebb „exportcikke" korábban már több alkalommal megerősítette, a jövőben szívesen kipróbálná magát Európában is, azonban még nem tudja, melyik csapatnál fog kikötni az ő – várhatóan a 2014-es labdarúgó-világbajnokság után útra induló – transzferhajója. Ha ma kellene meghoznia döntését, képtelen lenne választani a Real Madrid és az FC Barcelona között, de nem tagadja, a katalánok stílusa jobban passzol hozzá.

Bár a Santos zsenije iránt a legintenzívebb érdeklődés az elmúlt két évben Spanyolország felől volt érezhető, azért jól tudjuk, kérői Manchesterben és Párizsban is felbukkantak már, de nemrég még Münchenben is csiripelték a nevét a sportos pletykamadarak. Az El Partido de las 12 rádióműsornak adott interjújában Neymar viszont kizárólag a Real Madridról és a Barcelonáról beszélt, és persze az örök Messi vs. C. Ronaldo témakör sem maradhatott ki a sorból.

„A jövőm szempontjából sem a Barcelonát, sem a Real Madridot nem részesítem előnyben, mind a kettő óriási klub, nagy múlttal és fényes jövővel. A Barca az elmúlt években rettegésben tartott szinte minden klubot, nem kétséges, hogy a katalánoké a világ egyik legerősebb csapata” – összegezte Neymar az európai focihelyzetet, majd gyorsan áttért az álmaira.

„Számomra egy álom válna valóra, ha Európába igazolhatnék, de egyelőre fogalmam sincs, hogy ez mikor következik be. Ha meghoztam a döntésemet, mindenkit időben tájékoztatni fogok.”

No és mi a helyzet Messivel és Ronaldóval?

„Cristiano Ronaldo és Messi két zseniális játékos. Bármelyik klub szívesen látná őket a soraiban, ez vitathatatlan. Mindketten erős karakterek és páratlan tehetségek. Két legenda, két szupersztár, két ikon – de ha választanom kellene, én Messi mellé tenném le a voksomat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik