Real: testépítő-világbajnok lett a madridi nevelésből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.16. 11:35
null
Luis Vidal, az egykori Real-nevelés (Forrás: twitter.com/defcentral)
Ismerkedjenek meg Luis Vidallal, aki gyermekkorában a Real Madrid labdarúgó-akadémiáján nevelkedett, nemrég pedig a Mr. Universe testépítő-világbajnok címmel koronáztak meg mester kategóriájában.

 

Vidal többek között Santiago Canizaresszel, a Real Madrid és a Valencia korábbi kapusával járt egy évfolyamba a királyiak utánpótlás-képzésében, edzője Toni Grande volt, aki jelenleg Vicente del Bosque segítője a spanyol válogatottnál.

A testépítőbajnokot az As spanyol sportnapilap szólaltatta meg szerdai száma hasábjain. Az izomkolosszus elmondta, a Real Madridnál szerzett tapasztalatok nagyban segítettek neki, hogy sportsikereket érjen el. Emellett nézetét is kifejtette, mely szerint testépítőnek lenni sokkal keményebb „kenyér”, mint futballistának.

„Rengeteget tanultam, értékes nevelést kaptam a Real Madrid akadémiáján, ez sokat segített abban, hogy bajnok váljon belőlem. Olyan tulajdonságok ragadtak rám, mint az állhatatosság.”

„Egy testépítő edzéskövetelménye sokkal keményebb, mint egy futballistáé. Minden egyes nappal, amelyet pihenéssel töltesz, a riválisaidnak adsz előnyt. Ez egy extrém sport, amelyben folyamatosan a saját határaidat feszegeted.”

Vidal Cristiano Ronaldo futballpályán ritka és kivételes testalkatára is kitért.

„Cristianónak rendkívüli a fizikuma. A mi időnkben alig nyúlhattunk súlyzóhoz, majdhogynem tabu volt. De Ronaldo példájából is látszik, hogy az izomnövelés pozitív hatással lehet egy labdarúgó karrierjére, akárcsak az erőnlétre és a robbanékonyságra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik