HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.04.26 15:19 Frissítve: 2013.08.13 02:30

Ralf Rangnick beszólt egész Manchesternek

A kedd esti Schalke 04–Manchester United Bajnokok Ligája elődöntő mérkőzés előtt a német csapat edzője igyekszik jó hangulatot teremteni mindkét oldalon. Nos, lehet, hogy Gelsenkirchenben viccesen hat lehülyézni az ellenfelet, de, hogy az Old Trafford környékén berágtak rá, az tuti.

HIRDETÉS
Az a lényeg, hogy az ember mindig megőrizze a humorérzékét. Ralf Rangnick így tesz. (Fotó: Action Images)

Az 1980-as években a Sussexi Egyetemen angolt tanuló Ralf Rangnick jól ismeri Angliát, és nyilván beható ismeretekkel bír a nagy zátony lakóinak személyiségéről is. Ebből azonban vajmi keveset csillogtatott meg, amikor egy, a mérkőzést felvezető beszélgetés során komplett idiótának állította be a manchesterieket. Jó, mi sem állítjuk, hogy Nobel-díjasok tucatjai adják egymás kezébe a városháza kilincsét, de ennél azért bizonyára árnyaltabb a kép. Íme, Ralf Rangnick személyiségrajza a manchesteriekől a keddi hivatalos BL-meccsfüzetben.

„Tisztában vagyok vele, hogy az angolok most teljesem meg vannak kergülve az esküvő miatt. Pedig most nem is Katie Price (ismertebb nevén Jordan – a szerk.) megy férjhez, hanem bizonyos Vilmos herceg nősül." Piff, egy átszálló a királyi háznak.

„Való igaz, hogy Anglia a futball a szülőhazája, de büntetőt rúgni még mindig nem tanultak meg." Ez mondjuk majdnem igaz, de azért csapata ma esti ellenfele megmutatta már ennek az éremnek a másik oldalát is.

„Ó, Wayne Rooney, az angol anyák kedvenc veje, meg az örök ifjú Edwin van der Sar, aki magától Jens Lehmantól leste el a kapus trükköket. No meg Malcolm Glazer, aki az United-drukkerek szemében olyan, mint a gonosz Lord Voldemort." A glazeres dolgot aláírjuk, de a másik kettő azért egy kicsit erős.

„A tipikus manchesterit Paulnak hívják (tényleg van ilyen). A zsebében dartsnyilakat hord (azt pont nem Paulnak hívják), illetve egy buldog fotóját. A lányokat pedig arrafelé Samanthának hívják (biztos van ilyen is)."

És még egy jól irányzott rúgás ágyék tájra: „És azt gondolnák, hogy a chipset ecettel eszik?" Azért ez durva, mintha egy németet azzal heccelnének, hogy náluk fehér a kolbász. Egyébként meg nem olyan rossz az ecetes chips. 20.45-től kiderül, hogy melyikük a keményebb.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.10 12:15:23

Sportszelep nemzetisport.hu

Az ismert olasz modell szerint a Juventus sztárja gratulált neki a naptárfotózásához.

2018.11.02 13:14:39

Sportszelep nemzetisport.hu

Szvitolina és Cibulková a Maldív-szigeteken, Babos Tímea Balin piheni ki a szezon fáradalmait.

2018.11.01 14:14:34

Sportszelep nemzetisport.hu

Felesége és három gyermekének édesanyja 2015-ben hunyt el mellrákban.

2018.10.25 13:05:59

Sportszelep nemzetisport.hu

A hölgy folyékonyan beszél franciául, angolul, portugálul, olaszul, spanyolul, valamint kínaiul.

2018.10.22 18:01:01

Sportszelep nemzetisport.hu

„Ez az ő döntése volt, de a tisztelet és a szeretet megmaradt közöttünk.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS