Pucér szánkózás: az ideális téli sport – képek

Vágólapra másolva!
2013.02.26. 21:38
Bár ép ésszel nehéz elképzelni, mi jó van abban a versenyzőknek, hogy lényegében meztelenül szánkóznak,  mégis itt van ez az új őrület. Viszonylag kevés felszerelést kíván meg, csak egy drága műanyag szánkóba kell beruházni.

 

A fehérneműben és bukósisakban versenyző nőket és férfiakat biztosan felvillanyozza, hogy a tél hidege csípi bőrüket, és vidáman száguldozhatnak a 100 méteres pályán. Hogy hol? A hidegtűrő asszonyairól és férfiairól is jól ismert Németországban.

A különleges verseny természetesen nézők ezreit vonzottak, akik minden bizonnyal a hölgyek sportemberi kvalitásai miatt jelentek meg a pálya szélén, kizárólag a lejtők és a remek hó kedvéért, ahogy az a Daily Star képein is jól látható.

Ha ez sem lett volna elég, akkor az 1000 eurós fődíj gondoskodott arról, hogy legyenek jelentkezők. Az egyik nézőnek mindenesetre tetszett a verseny.

„A lányok szenzációsak voltak. Persze, hogy hideg volt, de kiváló formát mutattak.”

A fődíjat a 30 éves Anett Schnädelbach vitte el.

„Szétfagytam a pályán, és közben azt gondoltam, hogy milyen nagyon gyorsan haladok, pedig csak a szél fújt át minden porcikámon. De utána csodálatos volt újra felmelegedni.”

Egyesek a lelki szemeik előtt már egy új olimpiai sportágként látják a meztelen szánkózást. Na ne...

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik