Puyol szétfejel egy cserepet, Piqué Neymarnak pecsétel - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 17:33
null
Puyol fejjátékát a cserép is megbánta (Fotó: Reuters – archív)
A futball üzlet – szokták mondani manapság. S valóban. Elég csak a katari légitársaság legújabb promóciós reklámját megnézni, amelyben a spanyol FC Barcelona sztárjai a tőlük megszokottól eltérő szerepekben tündökölnek. A remekbe szabott hirdetés kapcsán előkerestük az elmúlt évek legjobb reklámjait, amelyben a labdarúgás és a repülés valamilyen módon találkozik egymással. Íme!

A katalánok új mezszponzora nem fukarkodott a marketingre szánt pénzzel, de legalább jó is lett az imázsépítő videó.

Bár már a Barcelona címerére hajazó sziget is impozáns a friss kisfilm elején, a java csak utána jön. Javier Mascheranóval ébredünk, majd Gerard Piqué pecsétet nyom új csapattársa, Neymar útlevelébe, hogy aztán a brazil még egy trükköt is bemutathasson. Andrés Iniesta és Sergio Busquets művészi oldalát kamatoztatja, a korábbi Barcelona-játékos és a '86-os vb gólkirálya, Gary Lineker, illetve Lionel Messi pedig taxisként, illetve labdazsonglőrként keresi a kenyerét. A csapatkapitány Carles Puyol viszont mindent visz: hősiesen szétfejel egy zuhanó virágcserepet, hogy megmentsen két ártatlan turistát.

PUYOL NEM FÉLTI A FEJÉT – A QATAR AIRWAYS LEGÚJABB REKLÁMJA A BARCA SZTÁRJAIVAL


Az angol Manchester Unitednek is van ám légitársaság a szponzorai között, méghozzá egyenesen Törökországból. A 2011-es reklámfilmben Wayne Rooneyék jó hangulatban rúgják a bőrt a repülőn utazás közben, csak épp majdnem fejbe rúgják a legendás Sir Bobby Charltont – a többiek hatalmas mázlijára az azóta már visszavonult Edwin van der Sar még épp időben kapcsolt hihetetlen reflexeinek köszönhetően.

VAN DER SAR MEGMENTI SIR BOBBY CHARLTONT – A TURKISH AIRLINES ÉS A MANCHESTER UNITED


A törökök valóban értenek a jó reklámfogásokhoz. 2012-ben Messit és az NBA egyik legnagyobb alakját, Kobe Bryantet hozták össze egy forgatásra. A két sportikon a rövid jelenetben egy kisfiút próbál meggyőzni arról, melyiküktől is kellene aláírást kérnie – mindezt pedig néhány bámulatos trükkel fűszerezik.

BRYANT, MESSI ÉS A LUFIÁLLATOK – A TÖRÖKÖK EZÚTTAL SEM HIBÁZTAK

Úgy tűnik, a légitársaságok előszeretettel csemegéznek a futball adta lehetőségekből. A Fly Emirates például az általa szponzorált Arsenal játékosait kérte fel – bár az arab légitársaság nem merte repülőgépre ültetni a londoni fiatalokat.

THEO WALCOTTÉK ÜZENETEI – AZ ARSENAL ÉS A FLY EMIRATES

Végül álljon itt egy klasszikus 1998-ból. Az ez évben világbajnoki ezüstérmet szerző brazil válogatottal a pipás sportszergyártó készített roppant kreatív és látványos reklámot – igaz, nem minden szereplő vett részt végül a franciaországi vb-n.

A felvételeken sok régi világklasszis tűnik fel. Hogy néhányat említsünk: Ronaldo, Romário, Juninho Paulista, Denilson, Goncalves, Zé Roberto, Roberto Carlos – sőt, még a francia Éric Cantona is.

RONALDÓÉK A REPTÉREN – A NIKE BRAZILOS REKLÁMJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik