Persze, hogy Ferguson a leggazdagabb menedzser Britanniában - lista

Vágólapra másolva!
2013.04.27. 10:34
null
Sir Alex Fergusonnak valóban millió oka van az örömre (Fotó: Action Images)
A Sunday Times által összeállított listának már a 2. helyén is meglepetés van, és az élboly harmadának köze van az MU-hoz.

Tényleg nem lephet meg senkit, hogy az immár 25. alkalommal összeállított lista „brit futball menedzserek" szekcióját a Manchester Uniteddel éppen hétfőn a 13. bajnoki címet bezsebelő skót varázsló, Sir Alex Ferguson trónol – a lap szerint 34 millió fontos vagyonnal, 2 millióval megtoldva a tavalyi összeget.

És, ahogy azt fentebb említettük: meglepetés a 2. helyen! Ott ugyanis nem a PL valamelyik nagycsapatának vezetője, vagy egy sikerekben megőszült úr trónol (oké, a holtverseny miatt az egyikük pont ilyen): hanem a legutóbb az Ipswich Town kispadjáról eltanácsolt Roy Keane (29 millió font), aki, ha a sikerek halmozásában nem is, a pénz gyűjtésében méltó tanítványa ekkori edzőjének, Sir Alexnek. Az ír pokróc az Arsenal „örökös" menedzserével, Arsene Wengerrel osztozik a dobogó második fokán – azzal a különbséggel, hogy a francia monsieur az elmúlt esztendőben 3 millió fonttal gyarapította majdani örökségét.

„Úriemberek pénzről nem beszélnek, igaz, Arsene? (Fotó: Action Images)
„Úriemberek pénzről nem beszélnek, igaz, Arsene? (Fotó: Action Images)

A dobogó harmadik fokán is holtverseny van: itt az arab befektetők kedvenc menedzsere, Roberto Mancini, és az ír válogatottal az Eb-re kijutó, ott pedig a legszimpatikusabb vesztest megillető képzeletbeli különdíjat begyűjtő Giovanni Trapattoni (21-21 millió font) áll kéz a kézben.

A listára felfért még a futball történetének vélhetően egyik legjobb ügynökével szerződésben álló Sven-Göran Eriksson (16 millió font), valamint Harry Redknapp (13 millió font), akinek, szerintünk, senki nem mer nemet mondani, amikor egy cetlire felír egy összeget, és az angol válogatott aktuális szövetségi kapitánya, a pályafutása során hét svéd bajnoki címet is begyűjtő Roy Hodgson (12 millió font).

Íme a Sunday Times vagyonlistájának részlete
Íme a Sunday Times vagyonlistájának részlete

A lista érdekessége, hogy az általunk látható (ha a lap előfizetői lennénk, a teljes listához hozzáférnénk, így viszont be kell érjük ennyivel...) első 12 helyezett egy harmadának köze volt a Manchester Unitedhez: konkrétan SAF mellett három korábbi játékosa, Roy Keane, Steve Bruce és Mark Hughes is megtalálta számítását a menedzserek világában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik