Nincs elegánsabb a szép tornásznőnél, Guardiola CR-t verte – galéria

Vágólapra másolva!
2016.01.06. 16:48
Spanyolországban 2015-ben is megszavazták az év legelegánsabb, legjobban öltözött sportembereit – a díj odaítéléséről a Showroomprive cég által felkért 720 tagú „megazsűri” döntött, melynek fele nőkből, fele férfiakból állt.

A férfiaknál minimális különbség döntött két, a megjelenésével látványosan törődő világsztár között: a Bayern München vezetőedzője, Pep Guardiola 24 százalékot kapott, maga mögé utasítva a Real Madrid támadóját, Cristiano Ronaldót (23.9 százalék). A harmadik Iker Casillas, a Porto kapusa lett (16.9 százalék). Az első tízet uralták a futball képviselői, hiszen még Sergio Ramos, Gerard Piqué, Luis Enrique, valamint Neymar is befért.férfiaknál minimális különbség döntött két, a megjelenésével látványosan törődő világsztár között: a Bayern München vezetőedzője, Pep Guardiola 24 százalékot kapott, maga mögé utasítva a Real Madrid támadóját, Cristiano Ronaldót (23.9 százalék). A harmadik Iker Casillas, a Porto kapusa lett (16.9 százalék). Az első tízet uralták a futball képviselői, hiszen még Sergio Ramos, Gerard Piqué, Luis Enrique, valamint Neymar is befért.

Az év legelegánsabbja Spanyolországban, Almudena Cid – KATTINTSON, GALÉRIA NYÍLIK A GYŐZTESEKRŐL! 
(Fotó: AFP, almudenacid.com, Reuters)
Az év legelegánsabbja Spanyolországban, Almudena Cid – KATTINTSON, GALÉRIA NYÍLIK A GYŐZTESEKRŐL! (Fotó: AFP, almudenacid.com, Reuters)

A nők között teljesen egyértelmű volt a győztes kiléte: a spanyolok rendkívül népszerű ritmikus gimnasztikázója, Almudena Cid a szavazatok 34.5 százalékát begyűjtve diadalmaskodott, megelőzve az úszó Mireia Belmontét (17.7 százalék) és a szinkronúszó Gemma Mengualt (13.8 százalék).

A győztes Almudena Cid 35 éves, de bármikor szőnyegre léphetne – még ma is könnyedén aktív versenyzőnek lehetne nézni. A világ legtöbb olimpiai döntőben részt vett rg-se – 1996, 2000, 2004 és 2008 voltak az egyedülálló hosszúságú pályafutás ötkarikás állomásai – jelenleg televíziós szakkommentátorként és színésznőként dolgozik, valamint nagyon sikeres íróként is, a félig önéletrajzi ihletésű, Olympia című sorozatával. A hatodik helyet a Siófok kézilabdázója, Lara González szerezte meg.

A TÍZ LEGELEGÁNSABB SPANYOL SPORTEMBER (FÉRFIAK)
1. Pep Guardiola (labdarúgás)
2. Cristiano Ronaldo (labdarúgás)
3. Iker Casillas (labdarúgás)
4. Pau Gasol (kosárlabda)
5. Sergio Ramos (labdarúgás)
6. Gerard Piqué (labdarúgás)
7. Luis Enrique (labdarúgás)
8. Marc Márquez (gyorsasági motor)
9. David Ferrer (tenisz)
10. Neymar (labdarúgás)

A TÍZ LEGELEGÁNSABB SPANYOL SPORTEMBER (NŐK)
1. Almudena Cid (ritmikus gimnasztika)
2. Mireia Belmonte García (úszás)
3. Gemma Mengual (szinkronúszás)
4. Laia Sanz (motorsport/triál)
5. Ona Carbonell (szinkronúszás)
6. Lara González (kézilabda)
7. Verónica Boquete (labdarúgás)
8. Gisela Pulido (szörf)
9. Saleta Castro (triatlon)
10. Miríam Albero (fitnesz)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik