Neymar Pelé kapusalázó cselét másolta a katalán derbin - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.02. 12:05
Az FC Barcelona és Espanyol péntek esti városi „rangadóján” Neymar Pelé 43 évvel ezelőtt bemutatott cselével próbált gólt szerezni, de akárcsak elődje, a Barcelona zsenije sem járt sikerrel.

Neymar gólpasszt adott az 1–0-ra megnyert bajnokin, a gól ezúttal nem jött össze a brazilnak. A 76. percben azonban közel állt hozzá, mikor Alexis Sánchez kiugratása után a labda irányával ellentétes mozgással próbálta becsapni a kifutó kapust, de megkerülnie már nem sikerült (Kiko Casillával ütközött, ráadásul a hátvéd is visszazárt), így elmaradt a szemtelen Neymar-gól.Neymar gólpasszt adott az 1–0-ra megnyert bajnokin, a gól ezúttal nem jött össze a brazilnak. A 76. percben azonban közel állt hozzá, mikor Alexis Sánchez kiugratása után a labda irányával ellentétes mozgással próbálta becsapni a kifutó kapust, de megkerülnie már nem sikerült (Kiko Casillával ütközött, ráadásul a hátvéd is visszazárt), így elmaradt a szemtelen Neymar-gól.

Ezzel a trükkel Pelé az 1970-es világbajnokságon, Uruguay ellen próbálkozott, de ő sem fejezte be góllal az akciót, igaz, nem sokon múlott. A háromszoros vb-győztes csatárlegenda a labda átlépését követően még sikeresen megkerülte a kapust, de az üres kaput már nem találta el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik