Négy sztárfutballista, akinek gyerekként szörnyű traumát kellett átélnie

Vágólapra másolva!
2015.09.12. 12:53
A sztárfutballisták élete a kemény munka mellett csupa foci, pompa és csillogás. Vannak azonban olyan labdarúgók, akiknek gyermekként rettenetes élményeket kellett átélniük, a következményeket és emlékeket pedig azóta cipelik magukkal a pályán és azon kívül. Alább négy olyan, nemzetközi szinten is elismert játékost gyűjtöttünk össze, akit már nagyon fiatalon próbára tett az élet.

Jakub Blaszczykowski (Fiorentina) Jakub Blaszczykowski (Fiorentina)

(Fotó: Action Images)
(Fotó: Action Images)

A Dortmundban ismerté vált, a 2015–2016-os szezontól a Serie A-ban futballozó lengyel válogatott játékos rettenetes családi tragédia szemtanúja volt tízéves korában: az apja halálra késelte édesanyját. Miután apjukat börtönbe zárták, Jakubot és idősebbik testvérét, Dawidot a nagyszüleik nevelték tovább.

A tragédiára majdnem ráment a pályafutása is, mivel felhagyott az edzésekkel. Végül nagybátyja, a szintén lengyel válogatott Jerzy Brzeczek győzte meg, így két hónapot követően folytatta a futballt.

A játékos bevallása szerint soha nem tudott teljes mértékben túllépni a történteken. Góljait követően édesanyja emléke miatt mutat fel az égre.

Carlos Tévez (Boca Juniors)

(Fotó: Action Images)
(Fotó: Action Images)

A 2015-ben a Juventusszal BL-döntőt játszó, majd a nyáron hazatérő argentin támadót tíz hónapos korában leforrázták forró vízzel. Súlyos égési sérüléseket szenvedett, két hónapig ápolták kórházban. A baleset nyomait azóta is a bőrén viseli Tévez, a fülétől a mellkasáig láthatóak a sérülések.

Juan Cuadrado (Juventus)

(Fotó: Action Images)
(Fotó: Action Images)

A kolumbiai válogatott támadó négyéves volt, amikor fegyveresek törtek családja otthonába. Emlékei szerint édesanyja az egyik ágy alá parancsolta. Amikor előbújt, édesapja holtan feküdt a földön. Lelőtték.

A játékos anyja egy későbbi interjúban elárulta, Cuadradónak példásan kellett teljesíteni az iskolában ahhoz, hogy futballozni engedjék. Kiskorában egyszer elütötte egy autó, az édesanyja pedig büntetésből eldugta a futballcsukáját. Aznap mezítláb ment le focizni.

Franck Ribéry (Bayern München)

(Fotó: Action Images)
(Fotó: Action Images)

A francia válogatott klasszis mindössze kétéves volt, amikor családja súlyos autóbalesetet szenvedett. A kis Franck a teherautóval való ütközés következtében kirepült a szélvédőn, súlyos vágási sérüléseket szenvedett, több mint száz öltéssel varrták össze. A nyomok azóta is láthatóak az arcán és a szemöldökénél.

Gyermekkorában kortársai rengeteget piszkálták az arca miatt, de elmondása szerint ez csak erősebbé tette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik