Nasrit is átverték, ő is antiszemita lett - kép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.30. 19:28
null
Anelka tudta, mit csinál, de nem úgy értette (Fotó: Action Images)
Gólgazdag, hat találatot hozó (3–3) mérkőzés vívott egymással szombaton kora délután a West Ham United és a West Bromwich Albion a Premier League-ben, ám a mérkőzésnek igazi visszhangot a duplázó Nicolas Anelka gólöröme generált, ami miatt az Angol Szövetség (FA) azonnal vizsgálatot kezdeményezett, hiszen antiszemitának tartják a cselekedetét. Mint kiderült, nem a WBA támadója az egyetlen, aki „alkalmazta” már ezt a kézjelet a Premier League futballistái közül.

Anelka egyébként azzal védekezett, hogy ez csupán egy gesztus volt a részéről, amellyel kifejezte komikus barátja, Dieudonné iránt érzett tiszteletét és szimpátiáját.

A híres francia humoristát ugyanakkor hazájában rendre az antiszemitizmushoz kapcsolják. A napokban a francia belügyminiszter szólalt fel ellene, és egyenesen a fellépései betiltását kezdeményezte – azok erős, sokszor durva antiszemita célzásai miatt, ami szerinte egyáltalán nem humorosak, és így nem tartja művészetnek sem –, de legalábbis jogi lépésekre készült ennek érdekében.

Nasri csak mosolygott, nem tudta, mit tesz (Fotó: dailymail.co.uk)
Nasri csak mosolygott, nem tudta, mit tesz (Fotó: dailymail.co.uk)

Az esetet mint kiderült, nem egyedi, ugyanis Anelka mellett a Manchester City középpályása, Samir Nasri, valamint a Liverpool francia védője, Mamadou Sakho is alkalmazott már hasonló kézjeleket, igaz ők azt állítják, nem tudták, hogy ezzel rosszat tesznek.

Sakhót is átverték (Fotó: dailymail.co.uk)
Sakhót is átverték (Fotó: dailymail.co.uk)

A franciák a hivatalos álláspont szerint át lettek verve, és a velük pózoló szurkolók kérték, hogy tegyék a karjukra a kezüket. Mivel az FA szeret hinni a PL sztárjainak, büntetés ezért egyelőre nem jár, de remélhetőleg legközelebb a játékosok előveszik a Google-t, mielőtt karlendítésekkel vonulnak be a pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik