Naponta 17 tábla csokinak megfelelő édességet evett meg

Vágólapra másolva!
2013.12.13. 11:28
null
Dwight Howard (forrás: sportsnetworker.com)
Az elmúlt szezonban, amikor Dwight Howard éppen a sérüléséből lábadozott, újabb gonddal kellett szembenéznie, mégpedig az édességmániával. Állandóan nassolt, és ennek az egészsége látta kárát.

Miután dr. Cate Shanahan meglátta a Lakers korábbi játékosát, aki jelenleg a Houston állományába tartozik, teljesen megdöbbent a látványtól.

„Úgy nézett ki, mintha konyhai kesztyű lenne rajta. Olyan páciensekre emlékeztetett, akik diabétesz előtti stádiumban vannak, és idegrendszeri problémákkal küszködnek, mert a cukor megtámadja az idegrendszerüket. Ezért aztán kezdtem aggódni.”

Shanahan felvette a kapcsolatot Gary Vitti edzővel, majd összehoztak egy találkozót a 28 éves centerrel. Az orvos kimutatta, hogy Howards cukorszintje az egekbe szökött. Ennek az volt az oka, hogy a sportoló nagyjából 24 tábla csokinak megfelelő édességet táplált magába naponta cukorka és üdítő formájában.

A kosárlabdázó egész lakása tele volt üdítővel és cukorkával, még az ágya is. Howard beleegyezett, hogy leszámol ezzel a rossz szokásával.

„Azt mondtam magamban, hogy ebből elég. Nem élhetek így, mivel egyáltalán nem egészséges ennyi cukor. Meghoztam a döntésemet.”

Howard később elmesélte, hogy az étrendváltozás miatt 80 százalékkal csökkent a vércukorszintje. Szóval, vége az édes életnek. De egy egészségesebb várhat rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik