Mourinho a futball közepe: Ibra, Suárez és Pepe egy személyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.10. 14:52
José Mourinho a futballvilág középpontja, legalábbis erről árulkodik az a hiánypótló diagram, amelyet a Babb Project, az angol The Telegraph blogjának szerkesztői alkottak.

Az alábbi ábra három kategóriára osztja és azok kombinációi alapján különíti el a labdarúgás legerősebb karaktereit – legalábbis egy részüket.

(Forrás:babb.telegraph.co.uk)
(Forrás:babb.telegraph.co.uk)

Vannak a kultikus hősök (például Berbatov és Bendtner), akik a pályán nyújtott teljesítményük mellett és/vagy ellenére váltak a szurkolók kedvencévé.

Jól ismerjük a világszerte ünnepelt szupersztárokat, akik a legnagyobb népszerűségnek örvendhetnek (például Cristiano Ronaldo, Messi és Bale).

Valamint vannak a rosszfiúk, akiknek emberi oldaláról még klubjuk szurkolói is erőlködve tudnak valami kedveset mondani (pl: Pepe, John Terry).

Persze a kategóriák keresztezik egymást, így kerülhetett Ibrahimovic és Balotelli a kultikus arcok és szupersztárok közös halmazába. Joey Barton pedig egy tagadhatatlan kult-forma, de közben klasszikus rosszfiú. Robben és Luis Suárez a nem szimpatikus szupersztárok kategóriáját testesíti meg.

És ki az, aki mindezeket a jellemvonásokat egyszerre hordozza DNS-ében? José Mourinho, a Chelsea menedzsere, a futball origója, napjaink labdarúgásának egyik legmegosztóbb személyisége.

Egyetért az egyes kategóriába sorolt arcokkal? Szerkesztőségünk Mario Balotellit azért hiányolja középről, de ha nem is ott, inkább Joey Barton mellett lenne a helye. Önnek mi a véleménye?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik