Milyen Moyes? A Pool braziljának fogalma sincs, ki az MU edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.01. 15:25
null
A kis brazilnak az ég világon semmit sem mond a Moyes név (Forrás: Action Images)
A futball világának elmúlt hónapjaiban volt legalább egy olyan hír, ami mellett egyszerűen képtelenség volt elmenni. Pontosabban az az egy inkább kettő: a Manchester United legendás menedzserének, Sir Alex Fergusonnak 26 sikerekben gazdag szezont követő visszavonulása és szintén skót örököse, David Moyes kinevezése. A Liverpool támadójának, Philippe Coutinhónak mégis csak sikerült a lehetetlen, ezt a Guardian újságírójának diktafonja mellett ülve ismerte be.

 

De vajon hol végezte a nyári felkészülést a fiatal brazil? Egy barlangban? Rendben. Tegyük fel, egyáltalán nem olvas híreket, de akkor is találkoznia kellett már a menedzser nevével a 2012–2013-as szezon tavasszal rendezett liverpooli derbi alkalmával, amelyen ő maga is pályára lépett. Azonban minden próbálkozás és erőlködés hiábavaló. Íme, a Guardian hosszabb lélegzetvételű interjújából kiollózott részlet:

– Találkozott már David Moyes nevével, mielőtt Angliába érkezett?
– Micsoda?
– Fussunk neki újra. Mielőtt Angliába jött, tudta, ki az a David Moyes?
– Kicsoda?
– Utolsó próbálkozás. David Moyes neve mond valamit önnek?
– Nem, semmit.

Persze a barlangos verzió mellett azt sem zárhatjuk ki, hogy a korábban az Inter mezét viselő Coutinho ilyen profi a pókerarc és a lélektani hadviselés terén. Ki tudja? Vasárnap délután akár közelebbről is megismerhetik egymást, hiszen a Manchester United az Anfield Roadra látogat a Premier League harmadik fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik