Meztelenül? Hóangyalt? Itt tart a vb-bronzérmes támadó

Vágólapra másolva!
2015.01.14. 18:51
Minden idők legjobban futballozó napközis óvodása, vagyis a svéd Tomas Brolin kifejezetten bizarr fotót tett közzé az Instagramján. A most 45 esztendős egykori támadó anyaszült meztelenül fekszik a hóban, miközben azon mesterkedik, hogy egy minden szempontból tökéletesen kivitelezett hóangyalt készítsen. Annyi tisztesség azért szorult a többek között a Parmát, a Leeds Unitedet és a Crystal Palace-t is megjáró egykori játékosba, hogy az inkriminált részt – fügefalevél helyett – egy marék hóval eltakarja.
Angyal a hóban (fotó: Tomas Brolin Instagramja
Angyal a hóban (fotó: Tomas Brolin Instagramja
Angyal a hóban (fotó: Tomas Brolin Instagramja
Angyal a hóban (fotó: Tomas Brolin Instagramja
Angyal a hóban (fotó: Tomas Brolin Instagramja

Teszi mindezt a kilencvenes évek egyik legjobb, világviszonylatban is a legszűkebb elitbe tartozó labdarúgója. Tomas Brolin játékosként nyert KEK-et, UEFA-kupát és európai Szuperkupát, volt Olasz Kupa-győztes, vb-bronzérmes (1994) és Eb-elődöntős (1992) – az Egyesült Államokban rendezett vébén bekerült a torna álomcsapatába, míg a svédországi kontinenstornán négyes holtversenyben gólkirályi címet szerzett. Ráadásul 1994-ben negyedik lett az Aranylabda-szavazáson.

Csak az összehasonlítás kedvéért: az említett Európa-bajnokságon a német Karl-Heinz Riedle, a dán Henrik Larsen és a holland Dennis Bergkamp társaságában nyerte el az Aranycipőt; előbbi azóta az UEFA munkatársa, a legutóbbi BL-sorozatban ő lehetett a döntő nagykövete, a dán és a holland kolléga pedig az edzői pályán halad fokozatosan előre.

Ilyen volt...
Ilyen volt...

Brolin? Más tészta.

A válogatottban 47 meccsen 27 gólt szerző játékos karrierjét befejezve (1998) nem kívánt ott maradni a tűz közelében. Vállalkozásokba fogott: hol arckrémet árult, hol cipőt, máskor meg porszívót. Nyitott egy éttermet (Undicinek keresztelte, mert a 11-es volt a mezszáma a Parmánál) is, de nem a konyhájával tűnt ki, hanem hogy kiskorúakat is kiszolgált alkohollal. Volt újságíró, lótulajdonos, ingatlanügynök. És Björn Borgon kívül ő az egyetlen svéd sportoló klasszis, aki szerepet kapott Dr. Alban videoklipjében – bár úgy hisszük, ezzel ma már aligha büszkélkedne. Majd 2006-ban rátalált a pókerre, és azóta is kitartóan versenyzik.

Ilyen lett...
Ilyen lett...

És egyre csak hízik.

A súlyával aktív játékosként is kilátástalan harcot vívó, legjobb formájában is egy joviális M&M's drazséra emlékeztető Brolint nem izgatja különösebben, mennyit mutat a mérleg, milyen magas a koleszterinszintje, vagy mennyi a testtömegindexe; él, ahogy kedve tartja. És nyilván marhára élvezi!

AZ EMLÉKEZETES TRÜKKÖS SZABADRÚGÁS A ROMÁNOK ELLEN (VB, 1994, NEGYEDDÖNTŐ)


SÚLYOS SÉRÜLÉSE A VELÜNK VÍVOTT EB-SELEJTEZŐN (1994. XI.16.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik