Meskó Zoltán már 11 évesen Steelers-cuccokban nyomult!

Vágólapra másolva!
2013.09.05. 18:43
null
Meskó Zoltán 11 éves korában, Steelers-kabátban (Fotó: steelers.com)
Mint ismert, Meskó Zoltán az után sem sokáig maradt munka nélkül, hogy a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriotsnál megköszönték a korábbi szolgálatait, és inkább Ryan Allen mellett tették le a voksukat, hiszen két nappal később aláírt a hatszoros Super Bowl-győztes Pittsburgh Steelershez. Mondhatni beteljesedett a végzete…

 


De hogy miért is írjuk ezt?

Megszokott jelenet Amerikában, hogy a legnagyobb sztárokról egészen elképesztő módon a mérkőzés közben akár még óvodáskorukból is bejátszanak felvételeket, így nem meglepő, hogy a temesvári születésű punterről is sikerült korábbi anyagot találni.

Meskó Zoltán 11 évesen
Meskó Zoltán 11 évesen

Meskó mindössze 11 éves volt, amikor családjával együtt Romániából az Egyesült Államokba érkezett, ahol a közeledő zord ohiói téli idő miatt szükséges volt beszereznie az új ruhák között egy kabátot is. S hogy, hogy nem milyet sikerült beújítania? Hát persze, hogy egy steelersös darabot!

Ebben az időben még bevallottan nem sokat konyított az amerikai sportokhoz – máskülönben nem biztos, hogy Clevelandben egy Pittsburgh-kabátra vetemedett volna.

„Véletlenszerűen találtam egy Steelers-kabátot – eleveníti fel az emlékeket a csapat hivatalos holnapján Meskó, aki nem is emlékezett erre a képre, amíg édesanyja el nem küldte neki ezen a héten. – Fogalmam sem volt, hogy ez egy amerikaifutball-csapat, baseballegyüttes, vagy mi egyáltalán.”

Most már ez természetesen messze nincs így, és háromévnyi New England-i szereplést követően immár a pennsylvaniai együttes szerelésében futhat ki a pályára.

„Azt gondoltam, hogy igazán jó edzőtáboron vagyok túl, így nem számítottam erre – mondta az elbocsátásával kapcsolatban a magyar származású játékos. – De ez egy ilyen játék. Papíron tudjuk, milyen, amikor valakit elbocsátanak, de a tényleges tapasztalat más.”

A punter elmondása szerint nem volt könnyű búcsút intenie a Patriotsnak, még egy szívből jövő búcsúüzenetet is írt a szervezetnél dolgozók számára, de most már az élete új szakaszára fókuszál.

„Jó volt tudni, hogy van más opció is. Megtisztelő, hogy egy ilyen nagyszerű klubnál mutathatom meg, mire vagyok képes. A Steelers nagyszerű szervezet, és örülök, hogy ide tartozhatok” – tette hozzá.

Meskó Zoltán 16 évvel az ominózus kabátvásárlás után pedig a hétvégén bemutatkozhat a Steelersben. Beteljesedett a végzet?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik