Megérdemlem azt a heti rongyos 50 ezer fontot!

Vágólapra másolva!
2011.02.08. 23:33
null
„Mit tegyek, ennyi fizetés jár nekem!” (Fotó: Action Images)
Nicklas Bendtnert elhagyta gyermeke anyja, de nem hagyta el a beszélőkedve. Most éppen azt hirdeti, hogy minden pénzt megér. A bére jelenleg heti 50 000 font, ennyit fizet neki az Arsenal.

Nem rossz pénz, de hol van ez Fernando Torres heti 170 ezrétől. Bendtner szerint nagy ára van annak, hogy futballista, és ezt meg kell fizetni.

„Én magam erről azt gondolom, hogy feláldozom érte a testemet, az időmet, ráadásul sohasem tudom megőrizni a magánszférámat, amikor elmegyek valahová.

Nem fogok bocsánatot kérni azért, hogy ennyit keresek. Profi futballista vagyok, ezért ez természetes is. Hiszen például meg kell fizetni, hogy nem tudok elmenni a barátnőmmel egy étterembe, mert állandóan fotósok hada lesi minden lépésemet. Igazából a leginkább azt sajnálom, hogy bár imádok síelni, a sérülésveszély miatt ezt sohasem tehetem meg.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem élvezem, hogy sok pénzt keresek a futballal. Igazából azt gondolom, hogy megérjük a pénzünket. Rengeteg időnket és energiánkat áldozzuk fel azért, hogy csak a futballpályafutásunkkal törődjünk. Ha nem edzünk vagy meccset játszunk, akkor is a futballnak kell élnünk.”

Bendtner szerint nehéz összehasonlítani egy futballista bérét egy bankigazgató vagy egy nagyvállalat felelősségteljes igazgatójának keresetével, hiszen teljesen más a feladatuk.

„A szórakoztatóipar legfőbb ága a futball, és ennek is az élvonalában játszom, az Arsenalban. Butaság lenne az én béremet egy üzletemberével összevetni. Vessük össze inkább egy filmszínészével.”

Bendtner mostanában kevesebbet jut szóhoz, mint szeretné, mindössze egyszer volt kezdő ebben a szezonban.

„Szerintem elég jó vagyok ahhoz, hogy kezdő lehessek. Az idény végéig Arsenal-játékos maradok, aztán meglátjuk, mit hoz a nyár. Ha még akkor is jól érzem magam, maradok. Ha nem, akkor majd kiderül, mi lesz.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik