Látványos birkózás vetett véget a közúti balhénak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.02. 11:19
Napra pontosan két hét múlva, szeptember 16-án kezdődik (és szeptember 22-én fejeződik be) Budapesten a felnőtt birkózó világbajnokság, amelyet a csütörtöki, Hősök terén rendezett flashmob után egy újabb látványos gerillaakcióval próbált népszerűsíteni a Magyar Birkózó Szövetség.

Vasárnap a fővárosban, a Széna téri villamosmegállónál gyanútlan járókelők arra lehettek figyelmesek, hogy két férfi kiszáll az autójából, majd az úttest közepén, egymást lökdösve próbálja rendezni nézeteltérését. Ezt követően felgyorsultak az események: az úton megjelent egy birkózószőnyeg, egy jelmezbe bújt kabalaállat és egy bíró is, aki arra szólította fel a kötekedőket, hogy a birkózás szabályainak megfelelően rendezzék le az ügyet.

A népszerűsítési akció nem véletlen: amellett, hogy a szervezők minél több nézőt szeretnének kicsábítani a Papp László Sportarénába, a birkózás ötkarikás létjogosultságának megtartása mellett is kampányolnak, a NOB hat nap múlva dönt arról, hogy birkózás, a baseball vagy a fallabda kerüljön be a 2020-as nyári olimpiai játékok programjába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik