Közel húszezer jegyet kapott a kupadöntőre a 400 lelkes falu - de minek?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.02. 11:01
null
A Rimington FC kupadöntőre készülő csapata
Egy kicsit elkalibrálták magukat az angol szövetség képviselői, amikor a Rimington FC-nek 19000 jegyet küldtek. Ők 50 néző előtt szoktak játszani.

Az Angol Futballszövetség (FA) próbál rangot adni az alacsonyabb osztályú kupakezdeményezéseknek, ezért kitalálták, hogy a West Riding County FA Challenge Cup döntőjét, ahol is a Rimington FC a Bay Athleticcel találkozik, beviszik az Ellend Roadra, a Leeds United 38 ezer férőhelyes stadionjába. A csapatok is ennek megfelelően részesültek a jegyekből: 19 ezer tikett jutott mindkét csapatnak.

Az East Lancashire League-ben sorozatban hatodik bajnoki címére törő Rimington elöljárói azonban előbb szívszélhűdést kaptak, majd posta fordultával visszaküldtek a szövetségnek 18700 darabot. Rimington ugyanis egy 400 lelkes kis falu, ahonnan, ha mindenkinek eljön minden rokona, akkor sem töltenek meg egy fél szektort sem.

Ezt a stadiont kellene valahogy megtölteni - kattintásra jó nagy lesz a kép!
Ezt a stadiont kellene valahogy megtölteni - kattintásra jó nagy lesz a kép!

„Mi egy 500 férőhelyes ki stadionban szoktunk játszani – mondta a csapat menedzsere, Terry Brathwaite. – Most 300 szurkoló kísér el bennünket, ami óriás nézőcsúcs a klub történetében. Rendszerint sokkal kevesebb néző előtt szoktunk játszani. Úgy vagyunk vele, ha ötvenen kijönnek a meccsre, már nem panaszkodhatunk az érdeklődésre."

A klub így hát visszaküldte a jegyek 98,5%-át, amit 7 fontos áron most már bárki megvehet, aki személyesen megnézne a kupadöntőt május 3-án, helyi idő szerint este 7 órától.

Meghívó a kupadöntőre a klubház ablakában
Meghívó a kupadöntőre a klubház ablakában
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik