Király nap a mackóalsó-világnap!

Vágólapra másolva!
2011.01.21. 12:19
null
Király Gábor nadrágjának is köszönheti állandó szerepeltetését? (fotó: Action Images)
Érdekes hírről számolt be a Merkur Online német hírportál az 1860 München kapcsán: az „oroszlánok” edzője, Reiner Maurer szerint Király Gábor hibázott a csapat előző mérkőzésén, de nem teheti ki pénteken a csapatból, hiszen január 21-e a mackóalsók világnapja!

 

Néhány éve Ausztriából indult el a Jogginghosentag mozgalma, amit körülbelül úgy fordíthatunk, hogy a melegítőnadrágok ünnepe. A kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend a németajkú fiatalok körében, a Facebookon is több ezer követője van, és január 21-ét kinevezték a mackóalsók világnapjává.

Király Gábor edzője, Reiner Maurer szerint már csak ezért sem engedheti meg magának, hogy a szürke nadrágjáról is ismert kapusát kihagyja a csapatból.

A tréner persze komoly indoklást is adott a hálóőr iránti bizalmáról a Bochum elleni 3–1-es vereség után. „Való igaz, hogy 2–1-nél hibázott egyet, de előtte két bravúrt is bemutatott, és az egész ősz folyamán kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, szóval Gábor megérdemli, hogy első számú kapus legyen.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik