Kiettek a vagyonából egy pizzériát a cincinnati baseball-drukkerek

Vágólapra másolva!
2013.04.28. 12:51
null
A szurkolók nagyra értékelik a pizzéria akcióját (Forrás: metro.co.uk)
Láttunk már hasonlót: amikor egy jó ötletnek tűnő marketingfogás olyan rosszul sül el, hogy a kiagyalója lehúzhatja a redőnyt.

A Cincinnatiban lévő LaRosa's Pizzeria gálánsnak tűnő ajánlattal kedveskedett a helyi Reds baseballcsapat drukkereinek: amennyiben egy mérkőzésen a csapat dobói az ellenfél legalább 11 ütőjátékosát kiejtik, akkor az adott meccsre jegyet váltó minden drukker ingyen viheti a 6.79 dollárba (kb. 1600 Ft) kerülő 20 centis pizzát.

Azonban, míg az előző idény 81 meccsén ez mindössze 14 alkalommal történt meg, addig a március 31-én rajtoló új idényben ez 24 mérkőzésből már hétszer is összejött – csak az utolsó öt hazai meccsen négyszer. Az akció eddig nagyjából 100 ezer dollárjába került a pizzériának, és ha a mezőnyjátékosok ilyen ütemben termelnek, akkor lassan, de biztosan csődbe megy a bolt – a kampány ugyanis szeptemberig tart.

Amikor a helyi lap munkatársa megkérdezte, hogy mi lesz, ha a Reds játékosai így folytatják a szezont, az étterem alelnöke, Pete Buscani így válaszolt: „Hát, az szinte biztos, hogy akkor már nem velem fog beszélni.”

Egy megkérdezett drukker azonban pártját fogta a kezdeményezésnek: „Szerintem ez egy nagyon jó ötlet volt” – mondhatta, mielőtt beleharapott egy ingyen pizzába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik