Ilyenek voltak Wenger ezredes első napjai közlegényként

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.19. 19:47
null
<a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('Wenger1000')">A franciára 1000. meccse vár az „ágyúsok” kispadján. Íme, az első londoni éve képekben (Fotók: whoateallthepies.tv)<br />A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</a><br />
Arsene Wenger neve szinte összeforrt az évtizedek alatt az Arsenallal. A francia menedzser a hétvégén már 1000. meccsén ülhet le az „ágyúsok” kispadjára.

Wengerről azt mondják a szakértők, hogy futballistaként nem volt igazán kiemelkedő, de már a pályán is látszott rajta, hogy imádja a sportot, és mindent megtesz azért, hogy elérje céljait.

A francia több amatőrcsapatnál is futballozott, majd 1978-ban leigazolta egy élvonalbeli együttes, az RC Strasbourg. Arsene három szezont nyomott le a ma már a harmadosztályban szereplő klubnál, de ott sem igazán találta a helyét, így 1981-ben végül úgy döntött, visszavonul, lediplomázik és kipróbálja magát edzőként.

1984-ben le is ült a Nancy-Lorraine kispadjára, majd az AS Monacónál és Japánban is dolgozott. 1996 nyarán aztán jött az első nagy szerelem, az Arsenal.

Azóta a francia három angol bajnoki címet, négy FA-kupa-győzelmet és négy Szuperkupa-sikert ünnepelhetett az „ágyúsokkal”.

Repül az idő (Fotó: Reuters)
Repül az idő (Fotó: Reuters)

A Chelsea elleni bajnokit, és az „előléptetést” ezredessé egész Anglia tűkön ülve várja már. A The Guardiannél sem felejtették el persze Wenger nagy napját, az angolok is megemlékeztek a londoniak menedzseréről, és összeszedték egy csapatba a 11 legjobb játékost, akivel Wenger valaha dolgozott az Arsenalnál.

Seaman – A. Cole, S. Campbell, T. Adams, Dixon – Overmars, Fábregas, Vieira, Pires – Bergkamp, Henry. Önnek hiányzik valaki a listából? Írja meg nekünk a kommentek között.

Az angolok szerint ez a legjobb Wenger-tizenegy (Fotó: 101greatgoals.com)
Az angolok szerint ez a legjobb Wenger-tizenegy (Fotó: 101greatgoals.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik