Hamilton kutyával érkezett, díjjal távozott

Vágólapra másolva!
2014.12.15. 15:17
null
Lewis Hamiltont a kutyája is elkísérte a glasgow-i gálára - szerencsét hozott, begyűjtötte a díjat (Fotó: Twitter)
A friss F1-világbajnok Lewis Hamilton kutyájával érkezett a BBC díjátadó gálájára Glasgow-ba, és az év brit sportszemélyiségének járó trófeával távozott, meglepő fölénnyel megelőzve a golfozó Rory McIlroyt és a hosszútávfutó Jo Paveyt.

 

Vasárnap este adták át a skóciai Glasgow-ban az Egyesült Királyság év sportszemélyiségének járó díját (BBC Sport Personality of The Year), amelyet az idén második F1-es világbajnoki címét nyerő Lewis Hamilton vehetett át – a pilótát még a kutyája is elkísérte a gálára.

A Mercedes angol versenyzőjét előzetesen a trófea fő várományosai között tartották számon, s végül nem várt fölénnyel – a szavazatok 33.8%-ával – gyűjtötte be az elismerést, elhappolva azt a világranglista-vezető golfozó Rory McIlroy és a hosszútávfutó Jo Pavey elől. A díjat Damon Hill 1996-os sikere óta egy F1-es pilótának sem sikerült elhódítania.

A voksokat online, regisztrálás után a BBC honlapján, illetve telefonon keresztül lehetett leadni a múlt hétvégéig.

HAMILTON A SZÁMOK NYELVÉN
209 920
– ennyi szavazatot kapott, amely a voksok 33.8%-át jelenti.
11 – ennyi győzelmet aratott az idei F1-es szezonban, amellyel a legsikeresebb nem német pilóta lett. Az egy idényen belül elért legtöbb győzelmet (13) Michael Schumacher és Sebastian Vettel tudhatja magáénak.
5 – sorozatban ennyi győzelmet szerzett egy F1-es idényen belül. Nála csak Schumacher, Vettel és Alberto Ascari ért el ennél több győzelmet egymásután egy szezonon belül.
2 – második világbajnoki címét szerezte, ezzel ő a 16. versenyző, aki egynél több vb-címet birtokol.
1 – két második helyezés után, 2014-ben első alkalommal érdemelte ki a BBC év sportszemélyiségének járó díját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik