Ha Chicharito játszik, pihennek a mexikói bűnözők

Vágólapra másolva!
2012.12.03. 11:55
Meglepő statisztikai adattal szolgált Mexikóváros rendőrfőnöke: a Manchester United csatára jótékony hatással van a bűnözési statisztikákra.

Mexikóban annyira imádják Javier Hernandezt, a Manchester United 24 éves csatárát, hogy, azokban az órákban, amikor csapata és ő maga pályára, még a bűnözők is megpihennek egy kicsit.

Javier Hernandez nagysága előtt leborulnak a mexikói gengszterek (Fotó: Action Images)
Javier Hernandez nagysága előtt leborulnak a mexikói gengszterek (Fotó: Action Images)

„A statisztikákból az látszik, hogy még a bűnözők is látni akarják a nemzeti hősünket, amikor az pályára lép. Ha Chicharito játszik, érezhetően csökken a bűncselekmények száma" – jelentette ki Mexikóváros rendőrfőnöke, Jorge Carlos Martínez.

Ráadásul van még egy jótékony hatása az Old Traffordon mezként funkcionáló vörös, kockás abrosznak: a szülések száma is magasabb azokban az órákban, amikor a United és Chicharito pályára lép.

„Őszintén reméljük, hogy Javier még sokáig lesz a Manchester United játékosa, és abban bízunk, hogy minél többet fog játszani. Minden segítségre szükségünk van a bűn elleni harcban."

Nos, mi tagadás: a segítség tényleg jól jön a törvény mexikói szolgáinak, hiszen az országban az elmúlt évben 15 ezer áldozatot követeltek a bűnözői csoportok fegyveres harcai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik