A futball hipszterei most bizonyíthatják hipszterségüket!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 17:45
null
„Én már akkor a PSG-nek drukkoltam, mielőtt menő lett volna”
Irritálnak a népszerű és sikeres múltú klubok, de a szurkolóik méginkább? A hideg ráz, ha a haverjaid intellektuális párbajt vívnak Ronaldo és Messi földöntúli képességeiről? Hiába kattog és pörög mindenki az esti Bajnokok Ligája-rangadóra, téged inkább mozgat egy fagyos izlandi derbi? Már 15 évvel ezelőtt is a PSG-nek szurkoltál? Tudod, mi fán terem a trequartista és hamis kilences? A Guardian ötletes és egyben mókás (angol nyelvű) tesztjének segítségével most utánajárhatunk, passzol-e ránk a (képzeletbeli) ceruzanaci, tornacipő, vastag keretes szemüveg kombináció, ha a futballról van szó.




Te lenni futballhipszter? Teszi fel a kérdést a brit lap internetes kiadásának sportrovata, pár rövid kérdés (őszinte!) megválaszolása után pedig azt is elárulja nekünk, hova tartozik labdarúgással ápolt viszonyunk, az imádott játékkal kapcsolatos tudásunk és ismereteink: inkább a felületes mainstream, vagy a finomra hangolt underground vonalba. Elméleti tudás, taktikai, átigazolási politika, szokások és szenvedély – ezek mind, mind alapvető pillérei a futballtársadalomban elfoglalt helyünk meghatározásának.

Mert nem mindegy, hogy a magyar válogatott idei, vagy egy skandináv nemzet 30 évvel ezelőtt mezébe bújnánk bele szívesebben, de az sem utolsó szempont, hogy Lionel Messit, esetleg egy ismeretlen ázsiai tehetséget igazolnánk le kedvenc csapatunkba, ha megtehetnénk. Mit olvasunk miközben a futballról olvasunk? Kiről neveznénk el az aranyhalunkat? Mit iszunk meccs közben? És után? Mind, mind roppant fontos kérdések ezek.

Szerkesztőségünk bátor képviselője 46 pontot ért el a lehetséges 60-ból, a hozzászólások között várjuk olvasóink mennyire akasztották ki a hipsztermérőt. Szemüveget fel, rongytáskát a vállra, egereket a kézbe: ide kattintva indulhat is a teszt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik