Figo egy bankrablóval szállna be a zimbabwei fémbizniszbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.20. 18:02
null
Louis Figo megérkezett Zimbabwébe (forrás: sport.es)
Portugáliában nagy port vert fel, hogy az egykori labdarúgó, Luis Figo feltűnt Zimbabwéban a múlt héten. Mindössze 24 órát töltött az afrikai országban, ahol a fémbizniszben akart befektetni.

Ez a fémbiznisz azonban nem holmi lomizásra vonatkozik, hanem olyan ásványokra, amelyekből Zimbabwéban nagyon sok van. Figo viszonylag titokban érkezett, de lefényképezték a repülőtéren, majd a képet felrakták a közösségi oldalakra.

A futballista a dél-afrikai üzletemberrel, Gayton McKenzie-vel került kapcsolatba, aki éveket töltött börtönben bankrablás miatt. Arról ismert, hogy több éjszakai lokált is üzemeltet Dél-Afrikában, amelyek arról nevezetesek, hogy meztelen nők testéről lehet szusit enni.

McKenzie-t egy európai kereskedelmi vásárban ismerte meg Figo. A rovott múltú férfi ahogy szabadult a börtönből, könyvet írt, amely az egész országban ismertté tette a nevét. Később beszállt az ásványbizniszbe, és rendkívül meggazdagodott.

„Egyik barátom hívott meg, hogy megnézzem, milyen üzleti lehetőségek adódnak a futballban és más téren. Vállalkozóként mindig készen állok arra, hogy jó üzletet köthessek Zimbabwében, és hozzájáruljak az ország fejlődéséhez” – magyarázta Figo.

Lehetséges azonban, hogy nem világosították fel arról, hogy az ország államfője, Robert Mugabe olyan országot vezet, amely rendkívül szegény, nagyon sok gondja van, és magát Mugabét általában világszerte zsarnoki vezetőnek tartják, akivel nem szabad üzletelni.

Egy 24 órás látogatás persze nem borítja fel a viszonyokat, és nem is Figo az oka a zimbabwei sok politikai fogolynak, az erőszakos vagyonelkobzásoknak, az emberi jogok lábbal tiprásának. Viszont lehet, hogy legközelebb jobban megválogatja, kivel is fog üzletelni…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik