Felakasztott kecskével üzentek Husztiéknak az ősi rivális drukkerei

Vágólapra másolva!
2014.04.04. 21:35
null
A rendőrök emelték le az élettelen kecske testét a kerítésről (Fotó: bild.de)
A novemberinél is sokkolóbb üzengetéssel hangolt a Hannover elleni hazai bajnokira az újonc Eintracht Braunschweig néhány szurkolója: a péntek reggeli edzés előtt egy kerítésre felakasztott kecske fogadta Huszti Szabolcs klubjának labdarúgóit. Az élettelen állat szőre zöldre és feketére, a Hannover színeire volt festve.

A kegyetlen látvány mellett egy üzenet is állt: „Vasárnap megfojtunk titeket, sz*rfejűek.” A rendőrséget a klub alkalmazottai értesítették, a hatóságok egyelőre nem tudják pontosan, kik állnak a visszataszító cselekmény hátterében, de nem lenne meglepő, ha ugyanazok követték volna el, akik novemberben (a két csapat őszi mérkőzése előtt) egy Hannover-sálba öltöztetett és klubcímerrel testfestett disznót engedtek szabadon Hannover utcáin.

„Ez egy beteges és felfoghatatlan tett” – jegyezte meg a Bildnek Dirk Dufner, Husztiék klubmenedzsere. A két ősi rivális vasárnap 15.30-kor csap össze, a Hannover a 13., a Braunschweig az utolsó, 18. helyen áll a német bajnoki tabellán. A Niedersachsen-Derby őszi felvonása gól nélküli döntetlennel végződött.

A malac ősszel megúszta ép bőrrel a Braunschweig-szurkolók akcióját (Fotó: Reuters)
A malac ősszel megúszta ép bőrrel a Braunschweig-szurkolók akcióját (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik