Fazekas Róbert új szerepben: megnyerte a skót Felföldi Játékokat – képgaléria

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.28. 12:25
null
Ha a rúdátfordításon kívül más versenyszámra is kíváncsi, <a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('Felfoldi_jatekok')">KATTINTSON A KÉPRE A GÉPGALÉRIÁHOZ! (kép: nyugat.hu)</a>
A németországi Fürstenweldben rendezték meg idén a Felföldi Játékok amatőr világbajnokságát – számolt be róla a nyugat.hu. Először indult a mezőnyben Fazekas Róbert, aki a diszkoszvetés után most a hagyományos skót sportágak felé fordult. Nyolc dobószámból áll a Felföldi Játékok programja, szerepel benne sziklalökés, kalapácsvetés merev nyelvű kalapáccsal, láncos súly hajítása, súlydobás a léc fölött és póznahajítás (vagy inkább átfordítás).

A nyolc órán keresztül tartó versenyben nagyon elfáradt a magyar sportoló, de így is megnyerte a vetélkedést, a korábban őt még sosem látó többi résztvevő nagy bánatára. A győzelemnek az lett az eredménye, hogy Fazekas meghívást kapott jövőre a kaliforniai világbajnokságra. Ott azonban már a profik, a legjobbak indulnak, de így sem esélytelen a magyar versenyző, aki megfelelő edzésmunkával Amerikában is jó eredményt érhet el.

A jellegzetes skót viseletben, a kiltben („skót szoknyában”) dolgozó sportolók között még egy magyar indult, Szabó Attila, aki az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik