Exe jelentette fel a francia válogatottsági rekordert, Thuramot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.22. 17:29
null
Lilian Thuram és volt felesége, Karine Lemarchand (forrás: sport.es)
Lilian Thuramnak a sors az utóbbi időben az egyik kezével ad, a másikkal elvesz. Életének napos oldalán azt láthatjuk, hogy megkapta a francia Becsületrendet. Többek között azért, mert élesen bírálja a társadalmi megkülönböztetéseket, a rasszizmust, harcol az egyenlőségért és ezekért a célokért saját alapítványa is dolgozik.

 

Ugyanakkor azonban szeptember elején beperelte őt egykori felesége, Karine Lemarchand, aki a franciaországi „Házasodik a gazda" valóságshow műsorvezetője, méghozzá bántalmazás miatt. Közös ügyvédjük azonban elérte, hogy a nő visszavonja a feljelentést, ennek ellenére kiszivárgott a dolog. Az ügyészség azonban mégis beidézte a futballistát, hogy tisztázzák a körülményeket.

A pár már hónapokkal ezelőtt elvált, és Karine Lemarchand sietett leszögezni, hogy mindezek ellenére Thuram „nagyon mély erkölcsi értékei miatt igazi példakép, aki őszintén harcol nemes ügyekért".

Thuram 142-szer szerepelt a francia válogatottban, játszott a Monacóban, a Parmában, a Juventusban, a Barcelonában, és világbajnoki címet szerzett 1998-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik