Ennél szürreálisabb portré nem készülhet Neymarról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.07. 18:27
Ha Salvador Dalí, a 20. század kiemelkedő szürrealista festőművésze még ma is élne, valahogy így festené le Neymart, az FC Barcelona brazil labdarúgóját.

Valójában a Sao Pauló-i Bruno Hamzagic alkotta meg az itt látható képet, amelyet a gumilábú cselgép hátvédeket őrületbe kergető képességei inspiráltak. A művész saját bevallása szerint Neymar játék iránti szeretetét és pályán tanúsított jókedvét is megpróbálta díjnyertes alkotásába sűríteni, valamint a cipőkön is találhatunk apró utalásokat: felső stoplison az „ousadia", azaz merészség, az alsón pedig az „alegria", azaz vidámság szavak olvashatóak. Bruno Hamzagic alkotta meg az itt látható képet, amelyet a gumilábú cselgép hátvédeket őrületbe kergető képességei inspiráltak. A művész saját bevallása szerint Neymar játék iránti szeretetét és pályán tanúsított jókedvét is megpróbálta díjnyertes alkotásába sűríteni, valamint a cipőkön is találhatunk apró utalásokat: felső stoplison az „ousadia", azaz merészség, az alsón pedig az „alegria", azaz vidámság szavak olvashatóak.

Szürreális Neymar (Forrás: www.brunohamzagic.com)
Szürreális Neymar (Forrás: www.brunohamzagic.com)

Bruno Hamzagic korábban egy másik brazil futballista, az élő legendaként visszavonult Ronaldo előtt is tisztelgett egy képpel, de az NBA-sztár Jason Kidd is megihlette már. Munkái között ide kattintva szemezgethet a kedves olvasó.

Karikatúra a brazil Ronaldóról (Forrás: brunohamzagic.com)
Karikatúra a brazil Ronaldóról (Forrás: brunohamzagic.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik