Előbb gyerekekkel jópofizott, aztán fegyverrel pózolt a Norwich védője - képek, videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.29. 11:04
null
Sébastien Bassong lőgyakorlatot tartott a kertjében
Sébastien Bassong a kertjében fogott pisztolyt, de klubja szerint az csak egy másolat volt. Az üzenet azért így sem az igazi.

A Norwich City kameruni válogatott védője közösségi oldalán posztolt büszkén két fotót: az egyiken éppen célra tart egy pisztollyal, míg a másikon úgy tesz, mintha a lövés után a füstöt fújná le a fegyver csövéről.

Barátom, a stukker
Barátom, a stukker

Az eset után volt némi fölháborodás Angliában, ugyanis a fegyverrel pózolásnak volt már előzménye az angol foci háza táján, ráadásul nem éppen pozitív üzenetet hordoz.. Mindenesetre Bassong a felháborodás hatására gyorsan levette a képeket a hivatalos oldaláról, mindenkitől bocsánatot kért, és a klubja is kiállt mellette.

A Norwich közleménye szerint Bassong csak egy replikával, azaz másolattal szórakozott, a kertben tartott „lőgyakorlat” pedig arra való, hogy szükség esetén meg tudja védeni lányát, Elyaht. (Egy replikával...?) Bassong egyébiránt talán saját magát is szeretné megvédeni a kellemetlenkedőktől: az idei szezonban egy Swansea-drukkerrel gyűlt meg a baja, aki a két csapat mérkőzésén őt szúrta ki majmozása célpontjának.

A fegyveres incidens néhány héttel azután történt, hogy a Norwich, Bassong szereplésével, bemutatta a csapat következő szezonban viselt hazai mezét. Méghozzá helyi gyerekek részvételével, az elmúlt évek egyik legaranyosabb promóciós videóját összehozva.

Megszólalt az ügyben az Anyák az erőszak ellen (Mothers Against Violence) civil szervezet egyik aktivistája, Patsy McKie is: „A futballisták példaképek a gyerekek szemében, ennek megfelelően is kell viselkedniük. Bassong bizonyára jó tréfának gondolta, hogy közzéteszi ezt a képet, de biztos vagyok benne, hogy ő is tisztában van vele: a fegyverek családokat szakítanak szét, életeket oltanak ki.”

A Norwich cuki mezbemutató videója, a végén Bassonggal

(Forrás: youtube.com/NCFC Tube)

A másik fegyveres bohóckodó Nile Ranger, aki két évvel ezelőtt hergelte a közvéleményt egy gengszter pózban készült képpel. A korábbi U19-es válogatott nehéz gyermekkorával indokolta a lőfegyverekhez való vonzódását: „Tinédzserként egy bandához tartoztam. Embereket raboltunk ki a környékünkön. Volt egy pisztolyunk is, de soha nem használtuk." Ranger aztán a börtönéletbe is belekóstolt, aminek legfőbb tapasztalata az volt, hogy soha többé nem akar visszakerülni.

Régebbi csibészek: Nile Ranger és Adriano
Régebbi csibészek: Nile Ranger és Adriano

Persze a fegyverrel pózolás koronázatlan királya továbbra is Adriano, aki egy brazil gengszter haverjának a pisztolynál komolyabb mordályával állt modellt.

Friss hírünk is van a „pózolj lőfegyverrel” klub háza tájáról: a Tottenham Hotspur játékosa, Kyle Naughton Las Vegasban járt, és a rulettkerék pörgetése helyett (vagy mellett) egy lőtéren ügyeskedett, és az ott készült fotót büszkén ki is tette közösség oldalára. És ne feledkezzünk meg a fegyverek iránt ugyancsak gyermeki vonzalommal viseltető Jay Bothroydról se!

Kyle Naughton Las Vegasban vezette le a Premier League-szezon feszültségeit
Kyle Naughton Las Vegasban vezette le a Premier League-szezon feszültségeit
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik