Down-szindrómás futsaljátékost igazolt a brazil Corinthians

Vágólapra másolva!
2014.03.26. 14:36
null
Romarinho és társai hamar befogadták Caio Tadeu Batistát (Forrás: You Tube)
Március 21. a Down-szindróma világnapja volt, az alkalom előtt tisztelegve különleges gesztussal állt elő a brazil Corinthians labdarúgócsapata: formálisan szerződtették Caio Tadeu Batistát, a brazil Down-szindrómás sportolók futsalválogatottjának egyik tagját, aki pár napra csatlakozott a klub keretéhez.

Caio megismerkedett újdonsült csapattársaival, részt vett az edzésen, a konditeremben és a labdás tréningen egyaránt, majd tizenegyes rúgások gyakorlásával zárta a foglalkozást. Ezt követően egy hivatalos sajtótájékoztató keretében bemutatták a sajtó képviselőinek.

És ez még csak a kezdet volt.

Két nappal később Caio teljes harci díszbe öltözött, és pályára is lépett a 2012-es klub-vb győztesének állami bajnoki mérkőzésén az Atletico Sorocaba ellen.

Bár a meccsen nem játszott, a bemelegítésnél és a kezdő sípszó előtti kézfogásoknál végig ott volt a csapattal. A közönségtől elismerő tapsot kapott, amire meghajlással felelt. A találkozót 3–0-ra a Corinthians nyerte meg Romarinho mesterhármasával.

Caio a „nép csapatánál” töltött napok alatt végig egy a testére rögzített GoPro kamerát viselt, így saját szemszögéből is készült egy összefoglaló a kalandról, a végeredmény pedig egyszerre lett lenyűgöző és megható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik