David Beckham tetkói

Vágólapra másolva!
2011.01.19. 16:20
null
David Beckham tetkói a hátán
Gyakran változtatja a frizuráját David Beckham, de a fazonok gyorsan eltűnnek a feledés homályában. Nem így szépen gyarapodó tetoválásai, amelyek szándéka szerint egész életében megmaradnak. Meglátjuk.

David a saját bevallása szerint akkor határozta el, hogy tetkókat varrat magára, amikor Brooklyn fia megszületett. Beszélt Mel B-vel és akkori férjével, Jimmy Gulzarral, aki beajánlotta saját tetoválójához, egy holland fickóhoz. Beckham ekkor már biztos volt benne, hogy semmi más nem hiányzik neki, csak a jó sok rajz a testén. A tetoválások az életéről, a feleségéről, a gyerekeiről szólnak, és azért kerültek rá, mert így szerinte mindig velük lehet. Ezek a képek fejezik ki az irántuk érzett szeretetét.


Tetkók a háton:
Brooklyn: Az elsőszülött fiú neve a keresztcsont fölött látható vízszintesen.
Romeo: A második fiú neve valamivel a nyaka alatt.
Cruz: A harmadik fiú neve a háta közepén, a gerincnél található.
Őrangyal: Beckham nevezi így a két válla között kitárt kezű figurát, amelyre később kerültek fel a szárnyak.
Szárnyas kereszt: A 2004-es Európa-bajnokság közben döntött úgy, hogy felrakatja a tarkójára. A szurkolók idegenkedve fogadták, mert lenyírt hajával „huligános” kinézete lett ettől a tetkótól.

Kínai írásjegyek: A bal alkarján találhatóak, magyar jelentésük: „élet és halál találkozási pontja előre elrendelt, a gazdagságot és a jutalmat az ég adja meg”.
Jézus: Jobb oldalán, az utolsó bordájánál. A képet Matthew R. Brooks festménye ihlette.

Hindi és héber írás a karján.
Hindi és héber írás a karján.

 

Tetkók a bal karján

Hindi írással felesége, Victoria neve. Alatta egy latin mondás, „ut amem et foveam”, vagyis „így szeretem őt”. Felesége neve fölött egy héber szöveg is olvasható, jelentése: „ezért szeretem és óvom”.

Ahogy múlik az idő, úgy fogy David karján a szabad felület
Ahogy múlik az idő, úgy fogy David karján a szabad felület

 


A bal alkarját beborítja egy feleségét Brigitte Bardot-szerű pózban mutató rajz. Sokak szerint ez David kedvenc képe Victoriáról. Bal felkarján egy kerúb látható, mellette a héber idézet: „fiam, ne feledd a tanításomat, és vésd jól a szívedbe parancsaimat”. Bicepsze alsó részén tíz rózsa virít, a tizedik házassági évforduló emlékére. A karja felső részén egy reneszánsz ábrázolása látható Amor és Pszükhé kalandjainak. Amor az égbe viszi karjával Pszükhét. Apró változtatás, hogy az eredetihez képest itt le vannak takarva Pszükhé bájai.



A jobb keze
Itt leginkább a karrierjéhez kapcsolódó dolgokat mutat meg. A római VII-es szám a Manchester Unitedban hordott mezszámára utal. Itt is olvasható latin idézet: „perfecto in spirito”, vagyis szellemi tökéletesség. A jobb felkarján hatalmas angyal, a bicepsz belső részén kerúbok utalnak a fiaira. Alkarja teljesen tetovált, újabb angyal és lángnyelvek tűnnek fel, köztük egy felirat: „Amíg félnek tőlem, hadd gyűlöljenek”.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik