Csúszdával a stadiontól a metróig?

Vágólapra másolva!
2013.02.28. 09:29
A Newcastle United lehet az első klub a Premier League történetében, amely szurkolóit kicsiknek és nagyoknak egyaránt kényelmesen használható csúszdákkal (igen, mint a játszótéren) könnyítené meg és tenné szórakoztatóbbá a hazaút első perceit a St. James' Parkban rendezett mérkőzések után.

A tervek szerint két csúszda épülne, ezek nem csak a PL-klubok között, de Anglia összes közterületét figyelembe véve is az elsők lennének, a stadion kijáratait és a metró, illetve a parkolóház bejáratait kötnék össze. A drukkereknek ezáltal nem kellene hosszú percekig lépcsőzniük, így időt és energiát spórolhatnának meg hazafelé. A csúszdák a 2013-as év végére készülnének el, és kizárólag meccsnapokon üzemelnének.

Hasonló tömegközlekedési megoldást Hollandiában, Utrecht városában alkalmaztak először Európában, ott egy vasútállomáson segíti a peronok elérését a „csőlift”.

Utrechtben bevált a csúszdázás (Fotó: tyneandwear.sky.com)
Utrechtben bevált a csúszdázás (Fotó: tyneandwear.sky.com)

Természetesen a helyiek véleményét is kikérték, a válaszok mentén két táborra oszthatóak a csúszdákkal kapcsolatos várakozások. A fiatalok örömmel és izgatottan várják a mókás utazás kipróbálását a meccsek után, de többen voltak, akik veszélyesnek tartják az effajta közlekedést. Nagy tömeg, ittas emberek és kisgyerekek egy csúszdában? – ehhez hasonló kérdések vetődtek fel azokban, akik egyenesen őrültnek és balesetveszélyesnek nevezték a klub kezdeményezését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik