Bizonyíték! Volt idő, amikor az MU és a Pool még sehol sem volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.09. 21:54
null
A "bizonyíték" (Forrás: whoateallthepies.tv)
Valószínűleg minden futballfanatikus és sportereklyegyűjtő arcára soha véget nem érő mosolyt varázsolna, ha tulajdonában tudhatná azt a 126 éves sporttörténelmi dokumentumot, amelyet az angol The Football League hivatalos Twitter-csatornáján tettek közzé. Íme!

Az angol másod-, harmad- és negyedosztályt magában foglaló szervezet (The Football League) közzé tette a világ labdarúgásának első hivatalos bajnoki kiírásának (1888–1889) kézzel írt és rajzolt tabelláját, végeredményét.

Az 1888. szeptember 8-án rajtoló bajnokságban résztvevő tizenkét csapat oda-visszavágós rendszerben küzdött meg egymással, a győzelemért két pont, míg a döntetlenért egy pont járt. A jelenleg a harmadik vonalban szereplő Preston North End megelőzve az Aston Villát és a Wolverhampton Wanderest veretlenül végzett a tabella élén, míg az utolsó helyen a Stoke zárt. A papírlapon 132 mérkőzés eredményei és fontosabb statisztikák is olvashatók.

A listáról olyan csapatok hiányoznak, mint a két legtöbb angol első osztályú bajnoki címet birtokló Manchester United (20) és Liverpool (18), de a jelenlegi címvédő Manchester City vagy a listavezető Chelsea és az Arsenal neve sem szerepel a tizenkét csapatos listán.

A „vörös ördögök" 1892–1893-as idényben még Newton Heath LYR néven csatlakoztak az első vonalhoz, ahol tizenhatodikként, a tabella legalján végeztek. A Manchester Unitedhez hasonlóan a Liverpool is utolsó helyen fejezte be az 1894–1895-ös debütáló idényét. A manchesteri kékek 1899–1900-as kiírásban csatlakoztak az elit ligához, és a hetedik helyen végeztek, míg az akkor még Woolwich Arsenal néven szereplő „ágyúsok” 1904-05-ös bemutatkozásukkor tizedik helyen zárták a bajnokságot. A jelenlegi angol topcsapatok közül a Chelsea „első osztályára” egészen az 1907–1908-as idényig kellett várni, a londoniak a 13. helyen végeztek.

Mekkorát fordult a világ...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik