Beszélő edzőcipő a Google-tól - képek, videó

Vágólapra másolva!
2013.03.15. 09:49
null
A beszélő cipő működése
Ha nagyon akarunk, még értelmet is találunk a fejlesztésben: a cipő komolyabb edzésmunkára sarkallhatja viselőjét.

Az Austinban (Texas) rendezett SXSW (South by Southwest) zenei és művészeti fesztiválon mutatta be legújabb fejlesztését az informatikai óriáscég. A Google unatkozó mérnökei egy olyan edzőcipőt raktak össze, ami nem csupán feldolgozza az edzéseredményeinket, de posztol a közösségi oldalakon, és, ha szükségét érzi, akkor szóba elegyedik viselőjével.

Az intelligens tréningcipőbe nyomásérzékelő, sebességmérő, giroszkóp, egy mikroprocesszor, de még egy Bluetooth-csatlakozó is került.

Ami azért hasznos, mert a cipő, példának okáért, nem szereti, ha a gazdája úgy tesz, mintha elmenne futni, de ehelyett csak valamelyik park padján ücsörögve stíröli a kocogó csajokat (vagy srácokat): ilyenkor – írd és mondd – szóvá teszi viselője lustaságát. A beépített egység révén képes beszédhanggal figyelmeztetni a cipőt viselő embert. Sőt arra is képes, hogy, ha élő internet kapcsolatot talál, akkor az aktuális tevékenységet kiposztolja a közösségi oldalra.

Séta közben ilyen lenne a lábon a beszélő cipő
Séta közben ilyen lenne a lábon a beszélő cipő

Viselője be is állíthatja, hogy milyen stílusú cipővel szeretne együtt dolgozni: lehet cinikus, beszólogatós, de akár egy igazi, korholni és dicsérni is tudó edző is. Mondhat olyanokat, hogy „Hát ez dögunalom!" vagy „Gyerünk, csináld már!" Ugyanakkor az is „kifér a száján", hogy „Ez igen, ezt már szeretem!" vagy a legjobb szöveg, ami így szól: „Most nagyon büszke cipővé tettél!".

A rossz(?) hír azonban az, hogy mindezt írhattuk volna feltételes módban is: az Austinban bemutatott cipő ugyanis nem kerül sorozatgyártásba. A Google mérnökei csak hencegni akartak egy kicsit azzal, hogy milyen ügyesen tudnak információs technológiákat házasítani gyakorlatilag bármilyen használati eszközzel.

Ülni egy padon? Hát ez dögunalom!
Ülni egy padon? Hát ez dögunalom!
Mi vagy te, egy szobor? Gyerünk már!”
Mi vagy te, egy szobor? Gyerünk már!”
Kapcsolódás mobiltelefonhoz
Kapcsolódás mobiltelefonhoz
Egyből fen van a neten
Egyből fen van a neten
Akkor boldog, ha futhat
Akkor boldog, ha futhat
„Büszke cipővé tettél!
„Büszke cipővé tettél!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik