Bemutatták a 2014-es foci-vb hivatalos plakátját - képek

Vágólapra másolva!
2013.01.30. 17:38
null
Bebeto, Marta, Amarildo, Carlos Alberto és Bebeto bemutatja a vb hivatalos plakátját (Fotó: Reuters)
Négy világbajnok egy női futballsztár és egy FIFA-főtitkár jelenlétében leplezte le a „brazil kreativitás ékes példáját".

Négy korábbi brazil labdarúgó világbajnok: Amarildo (1962), Carlos Alberto (1970), Bebeto (1994) és Ronaldo (2002), valamint a világ egyik legjobb női labdarúgója Marta a FIFA főtitkárával, Jérome Valckével közösen leplezte le a jövő évi esemény utolsó, még nem ismert vizuális elemét. A labdát, a kabalaállatot és a rendező városok plakátjait és a hivatalos szlogent már korábban bemutatták. A győztes munka a brazil Crama kreatív ügynökség munkája.

„A plakát tökéletes példája a végtelen brazil kreativitásnak. A győztes pályamű kétség kívül csodálatos, mindenki által kedvelt meghívója lesz a 2014-es labdarúgó világbajnokságnak, melynek kezdőrúgását 498 nap múlva végzik el – mondta Valcke főtitkár úr. – A poszter remekül megjeleníti az esemény fontosságát, rangját és a játék pezsgését, akárcsak a játék elbűvölő voltát – teszi ezt magával ragadó módon."

Carlos Alberto és Bebeto a plakát előtt (Fotó: Reuters)
Carlos Alberto és Bebeto a plakát előtt (Fotó: Reuters)

A főtitkár maga is tagja volt a pályaműveket elbíráló bizottságnak, melyben mellette helyet kapott még Marta Suplicy brazil kulturális miniszter, a Brazil Labdarúgó-szövetség elnöke, José Maria Marin, Romero Britto képzőművész, valamint a szervezőbizottság végrehajtó testületében is szerepet vállaló Bebeto és Ronaldo is.

„Különleges, brazil, kreatív és lenyűgöző – lelkendezett a miniszterasszony a Rio de Janiero-i bemutatón. – Jelképezi országunk határtalan méreteit, nagyságát, valamint a ritmus és a színek iránti vonzódásunkat. Előre a győzelemért!" – adta ki a jelszót Marta Suplicy.

„A hivatalos poszter szerepe rendkívül fontos: népszerűsíti a világbajnokságot a rendező országban, azaz Brazíliában és külföldön egyaránt – tette hozzá saját gondolatait Ronaldo. – Fontos, hogy közvetítsük az üzenetünket egy olyan országból, ami modern, innovatív, előrelátó, boldog, egységes, és mindenekelőtt, szenvedélye a futball" – jellemezte övéit a Fenomén.

A 2014-es labdarúgó világbajnokság hivatalos plakátja (Fotó: Reuters)
A 2014-es labdarúgó világbajnokság hivatalos plakátja (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik