Az MU legendáját még Sébastian Loeb sem tudta megállítani

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 19:30
null
Itt még az MU kapuját védte Barthez, nem az ívet (Fotó: Action Images)
A labdarúgó-pályafutása alatt többek között a Marseillie, az AS Monaco és a Manchester United kapuját is védő Fabien Barthez 42 évesen visszatért a pályára. A francia kapus persze nem a „vörös ördögök” mezét húzta újra fel, hanem az autósportban próbálja kiélvezni a „nyugdíjas” éveit.

Barthez visszatért: a 2007-ben visszavonuló, az autósportot mindig is kedvelő kapus benevezett a francia GT-szériába Morgan Moullin-Trafforttal. A Sofrev ASP nevet viselő csapattal és a Ferrarival pedig Barthez pont úgy repked a pályán, mint régen a kapuban.

„Mindig is arra vágytam, hogy egy igazi versenyautóba ülhessek, de várni akartam a profi karrierem lezárásáig. Azt mondják, ez a sport nem olyan, mint a futball, itt negyvenévesen szép eredményeket lehet elérni” – mondta a 87-szeres válogatott, világbajnok kapus.

Fabien Barthez a győzelem kapujában (Fotó: ledauphine.com)
Fabien Barthez a győzelem kapujában (Fotó: ledauphine.com)

Barthezék a francia sorozatban összesen 174 pontot gyűjtöttek, ezzel pedig a bajnoki címet is megszerezték. A pontvadászatban a második helyen egyébként a kilencszeres rali-világbajnok Sebastian Loeb végzett. Kezdésnek nem is rossz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik