Április nem a gyorshajtó manchesteriek hónapja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.12. 20:07
null
Richards hiába magyarázta a bizonyítványát, földbe állt az alibije, fél évre ugrott a jogsija (Fotó: Actio Images)
A Manchester City fiatal hátvédje, Micah Richards Carlos Tévez és Samir Nasri után már a klub harmadik olyan játékosa, akinek fél évre elvették a vezetői engedélyét ebben a hónapban.

Az angol válogatott futballista jogosítványát azért vonták be, mert két alkalommal is elmulasztotta befizetni a rendőrségtől érkezett gyorshajtási csekkeket, miután Ferrari típusú gépjárművével a megengedett 60 km/h-ás sebesség helyett 80 km/h-val mérték be még szeptemberben.

A vezetéstől mentes fél év mellé a City-védő egy 700 fontos (250 ezer forintos) büntetést is köteles befizetni, köszönhetően annak, hogy nem jelent meg a tárgyalásán. Elmaradt csekkjeit a játékos azzal próbálta magyarázni, hogy a kézbesítés napjaiban lakását éppen felújították, így addig máshol húzta meg magát, és nem jutottak el hozzá hatósági felszólítások. Micsoda véletlen...

Richards bevont jogsijával nem kisebb elődöket követett klubjánál, mint Carlos Tévez és Samir Nasri. Az argentintól szintén fél évre vették el kormányzási engedélyét, plusz egy 250 órás közmunkával is megkínálták, amiért jogosítvány és kötelező biztosítás nélkül vezetett. Nasri szintén hat hónapos taxizásra ítéltetett, így Richardsszal együtt áprilisban már három gyorshajtó City-spíler nyerte el jutalmát. És még a hónap felénél sem tartunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik