Anti-Klicsko törvényt hoztak Ukrajnában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.11. 18:43
null
Vitalj nem indulhat a 2015-ös választásokon. Reméljük az ukrán nem húzza fel nagyon magát a hír hallatán (Fotó: Reuters)
Ukrajna elnöke, Viktor Janukovics látva Vitalij Klicsko izmait és politikai hatalmát, összerezzent egy picit, így a jövőbeli problémák elkerülése végett, a fightnews.com értesülései szerint hozott gyorsan egy törvényt, amely értelmében az a személy, akinek állandó tartózkodási joga van egy másik országban, annak hivatalosan nem számít állandó lakhelyéül Ukrajna. Márpedig ez alapvető feltétele lenne az elnöki székért való indulásnak.

Ahogy a profiboksz.hu is írja, mivel a WBC nehézsúlyú világbajnokának, Vitalijnak Németországban is van tartózkodási joga, az új törvény a jelenlegi elnök legnagyobb bánatára megakadályozza, hogy a Csapás elnevezésű pártot irányító idősebb Klicsko-testvér elinduljon a 2015-ös választásokon.

Ukrajna elnöke, Viktor Janukovics nem ok nélkül tart a konkurenciától (Fotó: telegraph.co.uk)
Ukrajna elnöke, Viktor Janukovics nem ok nélkül tart a konkurenciától (Fotó: telegraph.co.uk)

Sokak szerint ezek után már nem maradt más lehetőség, Klicskónak és Janukovicsnak egy mindent eldöntő, egymenetes küzdelemben kellene eldönteniük, ki is legyen az elnök. Nem éppen a legdemokratikusabb megoldás lenne a választások lebonyolítására, de az biztos, hogy legalább a nép jól szórakozna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik