A Man. United öregjei kirugdalták a színészkedést Ronaldóból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 15:27
null
Roy Keane és társai tipikus brit módszerekkel vették kezelésbe a fiatalon Manchesterbe kerülő Ronaldót (Fotó: Action Images)
A Manchester United egykori rutinos rókái nem válogattak az eszközökben, amikor éppen Cristiano Ronaldót próbálták leszoktatni a túlzásba vitt színészkedésről. Erről Phil Neville, a „vörös ördögök" korábbi hátvédje mesél egy, a United korábbi, a Real Madrid jelenlegi sztárjáról készülő dokumentumfilmben. Hogy mennyire volt sikeres Roy Keane, Paul Scholes és Nicky Butt könyörtelen színészkedés-elvonója, azt minden kedves olvasó döntse el maga.

„Nagyon sokszor színészkedett. Rengeteget. Esett-kelt, mindenáron szabálytalanságot és szabadrúgásokat akart kicsikarni, amiért rengeteg kritikát kapott. A mi feladatunk volt, hogy kiirtsuk a játékából, ami nagy felelősséggel járt” – meséli a jelenleg a Manchester Unitednél David Moyes menedzser mellett segédedzői feladatokat ellátó Phil Neville az ITV filmjében.

„Mondhatom, talán az első tizenkét hónap volt a legkeményebb Ronaldo számára. Abban az időben Roy Keane, Paul Scholes és Nicky Butt minden egyes alkalommal csak rúgták és rúgták, ha megkapta a labdát. És ez nem egyszeri alkalom volt. Minden edzésen, minden héten, egész szezonban rugdosták.”

Neville szerint a durva lecke kifizetődő volt, hiszen – ahogy ő fogalmaz – „Ronaldo mára a világ legjobb futballistájává vált”. Persze ehhez a portugál földöntúli eltökéltségére is szükség volt, ami már egészen fiatalon megmutatkozott. Neville erről is beszélt. „Előttem van a kép, ahogy labdával a lábán futja körbe a teljes carringtoni edzőközpontot, közben a cseleit gyakorolja, az új trükkjeit finomítja. Ez a kör vagy két kilométer, de nem volt olyan nap, hogy kihagyta volna."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik