A volt PL-keményfiú valóra váltotta egy rákbeteg gyermek álmát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 22:51
Robbie Savage, korábbi walesi válogatott középpályás valóra váltotta a csontrákban szenvedő hatéves Eddy Parry álmát, amikor Ferrarijába ültette. 
Eddy Parrynél ritka és agresszív típusú csontrákot diagnosztizáltak négyesztendős korában. Az elmúlt két évben 12 alkalommal operálták, amputálták a bal lábát, 35-ször kapott vérátömlesztést és több kemoterápiás kezelésen kellett átesnie.

Eddy álma az volt, hogy egyszer egy piros Ferrarit vezethessen, s a kisfiú édesapja – tudván, hogy Savage a labdarúgás mellett gyermekéhez hasonlóan nagy rajongója a sportautóknak – megírta fia történetét és vágyát.

Eddy Parry családjával és az álmát valóra váltó Robbie Savage-dzsel (Forrás: Twitter)
Eddy Parry családjával és az álmát valóra váltó Robbie Savage-dzsel (Forrás: Twitter)

A jelenleg a BBC Sport szakértőjeként tevékenykedő Savage, akinek a pályafutása a Manchester Unitednél indult, de a legtöbb időt a Leicester Citynél töltötte, nem mindig kifinomult stílusáról és példamutató életvezetéséről volt híres, ám a kisfiú története őt is meghatotta.

„Minden hónapban több száz levelet és e-mailt kapok, Eddy története rendkívül megérintett. Nincs gyermek, aki megérdemelné, hogy annyit szenvedjen, mint ő – nyilatkozta Savage az egyik brit napilapnak. – A mosoly a kisfiú arcán egyszerűen megfizethetetlen. Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni, és egy életre szóló élményt szerezhettem neki.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik