Videón a tíz legszebb távoli találat!

Vágólapra másolva!
2011.01.21. 01:11
null
David Beckham lövése után elindul a világhírnév felé (Fotó: Action Images)
Mindig élményszámba megy, amikor egy játékos a félpálya környékén felnéz, gondol egyet, és célba veszi az ellenfél kapuját és parádés gólt szerez. Napokig mutogatják az összefoglalókban, mindenki róluk beszél. A 101greatestgoals.com az előző heti Cani-parádé után gondolt egyet, egy csokorba gyűjtötte a korábbi nagyszerű jeleneteket, és rangsorolta őket, íme a tíz legszebb távoli találat!

 



1. DAVID BECKHAM 
PREMIER LEAGUE (1996. augusztus 17.)
Wimbledon–Manchester United 0–3 (Cantona 25., Irwin 58., Beckham 90.)



Talán a leghíresebb távoli találat. Ezzel a góllal robbant be egy csapásra David Beckham a köztudatba. A manchesteri szélső a 90. percben a félpályához érve felnézett, látta, hogy Neil Sullivan a kelleténél jobban eltávolodott kapujától, és tüzelt. A többi már történelem…

 

 

 

 

2. NAYIM 
KEK-DÖNTŐ (1995. május 10.)
Arsenal–Real Zaragoza 1–2 (Hartson 77., ill. Esnáider 68., Nayim 120.) – hosszabbítás után

 

Az 1994–1995-ös szezon Kupagyőztesek Európa Kupájának döntőjében a 120. percében már mindenki a tizenegyeseket várta. Talán egyedül Nayim nem, igaz a spanyol utánpótlás válogatott játékos ugyan „alig” 40 méterről rúgott alá a labdának, góljának jelentőssége azonban vitathatatlan. David Seaman valószínűleg örökre elfelejtené ezt a találatot, mi nem fogjuk, az biztos.

 
   

 

3. CLARENCE SEEDORF
 Real Madrid–Atlético Madrid, 1997


A többi góllal ellentétben Seedorf nem löbböléssel vette be távolról a városi rivális Atlético kapuját, hanem egy negyvenöt méteres kifelé csavarodó bombával.

 

 

4. DAVID VILLA 
PRIMERA DIVISIÓN (2006. február 4.)
Deportivo La Coruna–Valencia 0–1 (Villa 22.)

David Villa parádésan kezdte valenciai pályafutását, és a Deportivo elleni februári mérkőzésig már 13-szor mattolta az ellenfelek kapusait. A 14. gólja azonban kiemelkedett szezonbeli 25 találata közül, a La Coruna-i 50 méteres lökete ráadásul három pontot ért.

 

 

 

5. ANDERS LIMPAR 
THE FOOTBALL LEAGUE (1992. április 20.)
Arsenal–Liverpool 4–0

 

A Premier League jogelődjének utolsó szezonjában a svéd játékos szerzett nehezen feledhető gólt, egyikét az első angol bajnokságban szerzett hasonló találatokból. Miután még a saját félpályáján labdát szerzett, vezette egy darabig, majd egy jó 45-ről fogta, és a kint lébecoló Mike Hooper felett az üresen tátongó liverpooli kapuba emelt.

 

 

6. XABI ALONSO 
PREMIER LEAGUE (2006. szeptember 20.)
Liverpool–Newcastle United 2–0 (Kuyt 29., Alonso 79.)

 

Van, amikor a liverpooliak az érem másik oldalán helyezkednek el. Hiába támadott nagy erőkkel az 1–0-s hátrányban lévő „szarkasereg”, Xabi Alonso egy labdaszerzés után jó 60 méterről tüzelt, Steve Harper pedig pechére elesett… Nem sokkal később a spanyol újabb távoli gólt szerzett, a Luton elleni kupamérkőzésen ugyancsak a középkör saját kapujához közelebbi végéről próbálkozott, üres kapura, kevésbé szép gólt szerezve – igaz, ezt bal lábbal lőtte…

 

 


7. MAYNOR FIGUEROA 
PREMIER LEAGUE (2009. december 12.)
Stoke–Wigan 2–2 (Sanli 37., Shawcross 74., ill. Boyce 15., Figueroa 72.)

 
Az előző szezonbeli Stoke–Wigan mérkőzésen a 72. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek valamivel a félpályán túlról. Túl nagy tolongás nem volt a labdáért, ekkor Maynor Figueroa gondolt egyet, nekifutott, és kapura tűzte a labdát, a szezon gólját szerezve.

 

 

8. CANI 
PRIMERA DIVISIÓN (2011. január 15.)
Villarreal–Osasuna 4–2 (Rubén 22., Cani 50., Capdevila 65., Gonzalo 84., ill. Vadócz 47., Calleja 71.)

 

A legfrissebb emlék. A „sárga tengeralattjáró” nem kap túl nagy nyilvánosságot, annak ellenére, hogy az egyik legtetszetősebb focit játsszák a Primera Divisiónban. A nem sokkal korábban José Mourinhót palackkal megdobó spanyolról a portugál edző csak annyit mondott, „tud a srác”.

 

 

9. MARCOS SENNA 
PRIMERA DIVISIÓN (2008. április 28.)
Betis–Villarreal 0–1 (Senna 16.)

 

És ismét egy Villarreal-gól következik, három évvel ezelőttről. A brazil származású spanyol Európa-bajnok Marcos Senna társa félpályánál történő labdaszerzését követően gondolta úgy, hogy felesleges hosszú támadást vezetni, ha meg lehet oldani egy mozdulatból is.

 

 


10. DEJAN SZTANKOVICS 
SERIE A (2009. október 17.)
Genoa–Internazionale 0–5 (Cambiasso 6., Balotelli 31., Sztankovics 45+4., Vieira 66., Maicon 71.)

 

Az első félidő 49. percében Marco Amelia a 16-oson kívül állva nagyon rosszul passzal igyekezett indítani övéit, ahelyett a felezővonal előtt nem sokkal ólálkodó jobb oldalán lévő Dejan Sztankovicshoz emelt, aki kapásból az üresen maradt kapuba talált.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik