A szezon legjobb PL-csapatát láttuk, most itt a legrosszabb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.28. 16:58
Az angliai Profi Labdarúgók Szervezete (PFA) vasárnapi díjátadó gáláján kihírdette a szezon legjobb csapatának névsorát. Olyan ászok kaptak helyet a válogatott tizenegyben, mint Luis Suárez, Eden Hazard, vagy épp Yaya Touré. Ezzel meg is vagyunk, csodáltuk a legjobb futballistákat, a Daily Mail munkatársai pedig most összeszedték nekünk a legrosszabbakat!

Kapus: Maarten Stekelenburg (Fulham)Kapus: Maarten Stekelenburg (Fulham)

A korábbi római a legrosszabb kapus Angliában? (Fotó: dailymail.co.uk)
A korábbi római a legrosszabb kapus Angliában? (Fotó: dailymail.co.uk)

Bár statisztikailag nem a holland kapus a legrosszabb, az új menedzser, Felix Magath által a kezdőből azonnal kiszórt, szebb napokat is megélt Stekelenburg 21 meccsen kapott 48 góljával kiérdemelte a helyét a kezdőben. Legalább itt.

Védelem: Matt Lowton (Aston Villa), Fernando Amorebieta (Fulham), Modibo Diakité (Sunderland), Aly Cissokho (Liverpool)

Jöjjön a védelem. Van itt baj bőven. A Liverpoolban szenvedő, Valenciából kölcsönzött Cissokho angliai pályafutását egy videóval is sikerült összefoglalni. Beszéljen hát a mozgókép helyettünk.

Amorebieta volt a Premier League első venezuelai gólszerzője, mégis rendre kifütyülik a drukkerek a saját kapujára is gyakran veszélyes, több mint egy bal lábbal rendelkező védőt.

A korábban a Ferencvárosban is megfordult Villa-favágóról és a Sunderland sportigazgatója által felfedezett „csodagyerekről" pedig már jobb nem is szót ejteni, irány a középpálya.

Középpálya: Erik Lamela (Tottenham), Marouane Fellaini (MU), Kim Källström (Arsenal)

A szezon legnagyobb csalódása talán az MU gigaigazolása, a David Moyes mellé szerződtetett Fellaini. A belga középpályás látványosan kínlódik új klubjánál, így lehet, hogy hamarosan ő is a skót tréner sorsára jut, és mehet nyaralni Miamiba.

Az Arsenal és a Tottenham sem járt jobban a „bevásárlással", Källstrom valószínűleg a következő öt évtizedben sérült marad, a „sarkantyúsok" argentin játékosát pedig a mai napig keresik a drukkerek.

Lamela, merre vagy? (Fotó: dailymail.co.uk)
Lamela, merre vagy? (Fotó: dailymail.co.uk)

Csatársor: Andreas Cornelius (Cardiff), Ricky van Wolfswinkel (Norwich), Darren Bent (Fulham)

Nincs még vége a szenvedésnek, jöjjenek a gólvágók – vagy valami ilyesmi. A Cardiff által a nyáron szerződtetett Cornelius annyira gyengén futballozott, hogy a walesiek a télen inkább visszaengedték Dániába féláron a csatárt, akiért eredetileg 7.7 millió fontot fizettek.

Hárommilliárd forint, nulla gól – volt már jobb befektetése a Norwich vezetőségének (Fotó: dailymail.co.uk)
Hárommilliárd forint, nulla gól – volt már jobb befektetése a Norwich vezetőségének (Fotó: dailymail.co.uk)

Bent kölcsönben csak vergődik, így a Fulham-drukkerek duplán szomorkodhatnak, de a „kanárik” sem jártak jobban. A Norwich 8 és fél millió fontot költött egy támadóra, aki egyetlen egyszer sem talált még a kapuba.

A SZEZON LEGROSSZABB CSAPATA A DAILY MAIL SZERINT:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik