Ronaldo aranybaja, Ribéry fájdalma, Pepe rekordja - BL-gegek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.24. 13:03
A Real Madrid szerda este 1–0-ra legyőzte a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, Guardioláék nyomasztó dominanciája nem párosult hatékonysággal, a 64 százalékos labdabirtoklás és két és félszeres (sikeres) passzfölény (701–270) ellenére a madridiak kontrajátéka érvényesült.

Szokásunkhoz híven összeszedtük a BL-nap legfontosabb és legérdekesebb momentumait, tanulságait és konklúzióit, de most felejtsük el a száraz tényeket, adatokat, és vessünk egy pillantást az európai szuperklasszikus első felvonásának igazán fontos statisztikáira, amelyeket a futballtréfában élen járó Dirty Tackle blog gyűjtött össze.Szokásunkhoz híven összeszedtük a BL-nap legfontosabb és legérdekesebb momentumait, tanulságait és konklúzióit, de most felejtsük el a száraz tényeket, adatokat, és vessünk egy pillantást az európai szuperklasszikus első felvonásának igazán fontos statisztikáira, amelyeket a futballtréfában élen járó Dirty Tackle blog gyűjtött össze.

Bale megfizetett a valenciai gyorshajtásért
Bale megfizetett a valenciai gyorshajtásért

• A két 90 millió eurós madridi villám közül Cristiano Ronaldo tudta vállalni a játékot kezdőként a Bayern ellen, a Király-kupa fináléjának hőse, Gareth Bale azonban betegség miatt a kispadra került. A walesi támadót a Barca elleni döntő mindent eldöntő gólja közben elkövetett gyorshajtása után a spanyol hatóságok hűvösre tették, ott kaphatott el egy kisebb fertőzést napokkal a BL-elődöntő előtt. Csereként azért pályára lépett, de maradandót nem alkotott.

Mindkét tenyér a háton, két szív összeér. Ezt nevezzük kiadós ölelésnek!  (Fotó: sports.yahoo.com)
Mindkét tenyér a háton, két szív összeér. Ezt nevezzük kiadós ölelésnek!  (Fotó: sports.yahoo.com)

Carlo Ancelotti a kezdő sípszó előtti ölelést Pep Guardiolával 10-es skálán 9.5-re értékelte, ez a legmagasabb érték a jelenlegi BL-szezonban és az első 9-es fölötti eredmény a kieséses szakaszban. Az olasz arcáról magabiztosság és elégedettség volt leolvasható, ami a meccs végére sem tűnt el.

• Karim Benzema egy gólt szerzett, ez volt a francia csatár első mérkőzést eldöntő találat a 2013–2014-es BL-szezonban. Ami ennél is lényegesebb: Benzema ezzel a góllal elérte, hogy legalább öt percig ne Ronaldóról vagy Bale-ről beszéljenek.

Nézzétek, mennyit fogytam! (Fotó: Action Images)
Nézzétek, mennyit fogytam! (Fotó: Action Images)

Franck Ribéry 17 új szívatást talált ki a mérkőzés alatt, és 124 alkalommal gondolt arra, hogy ő érdemelte ki az Aranylabdát, nem pedig Ronaldo. Mindeközben akár valami hasznosat is csinálhatott volna a pályán, de nem tette, Guardiola a 72. percben le is cserélte.

Arjen Robben bal agyféltekéje 90 perc alatt 6421 alkalommal próbálta rávenni a hollandot, hogy a bal szélről törjön be középre és lőjön kapura. Kimutatások szerint ez háromszor több, mint ahányszor egy átlagos férfi gondol a szexre ugyanennyi idő alatt.

A holland szerda este is kitette párszor az indexet (Fotó: Action Images)
A holland szerda este is kitette párszor az indexet (Fotó: Action Images)

Cristiano Ronaldo két „aranyhelyzetet” hagyott ki az első félidőben, minden bizonnyal azért, mert két aranycipő volt a lábán. A harmadik biztos bement volna…

MIÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉRT? (Fotó: Action Images)
MIÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉRT? (Fotó: Action Images)

• A portugál Pepe a futballtörténelem során első alkalommal addig és annyiszor esett össze (3) időhúzás céljából, míg a végén tényleg belesérült. A 73. percben a francia Varane állt be a helyére.

„Most tényleg lemész?” Pepe a végén már Iker Casillast is összezavarta (Fotó: Action Images)
„Most tényleg lemész?” Pepe a végén már Iker Casillast is összezavarta (Fotó: Action Images)

Mario Mandzukic szemmel láthatóan frusztrált volt a mérkőzésen, ezt Robert Lewandowski folyamatos elátkozásával próbálta enyhíteni. Öltözői hírek szerint a fekete mágia 312 különböző elátkozási módszerét vetette be.

Sergio Ramos 90 perc alatt csupán egy alkalommal rodeózott egy ellenfél játékosának hátán – ez a spanyol hátvéd személyes legjobbja a szezonban.

Ramos éppen hegyet mászik (Fotó: Action Images)
Ramos éppen hegyet mászik (Fotó: Action Images)

• A mérkőzés kilencven perce alatt David Moyes 16 753 alkalommal sírt fel hangosan, miközben Toni Kroos játékát nézte, és közben arra gondolt, mennyi mindent elérhettek volna együtt a Manchester Unitednél.

Philipp Lahm hivatalosan 23 különböző poszton tűnt fel a mérkőzés közben, Guardiola a visszavágóra 27 új, korábban soha ki nem próbált pozícióval tervezi összezavarni a Real Madrid 8–1–1-es felállását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik